bz2
bz2 Nieuws 18 juni 2003

Qt voor de Mac nu ook GPL

TrollTech, het softwarehuis uit Noorwegen dat verantwoordelijk is voor de Qt grafische interface software gaat op de aankomende WWDC een GPL versie van Qt uitbrengen. Dit betekent dat vrijwel alle open source software die nu op Linux beschikbaar is en Qt gebruikt ook op de Mac geleverd kan worden. TrollTech heeft al eerder de X11-gebaseerde versie van Qt vrijgegeven onder de GPL en deze is bijvoorbeeld te krijgen met Fink, maar nu is er dan ook een versie die netjes met Quartz/Aqua werkt. Interessant om op te merken is dat Apple een imposant deel van Qt heeft nagemaakt om KHTML (dat op Qt gebaseerd is) op OS X te kunnen laten werken (onder de naam WebCore).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Qt voor de Mac nu ook GPL
Sluiten