omt_admin
omt_admin Nieuws 25 juni 2003

PowerMac G5 benchmarks

De keynote is nog maar een dag oud en nu al staan de getoonde G5 benchmarks ter discussie. Apple had voor de duidelijkheid uitgebreid uitleg gegeven over de manier waarop is getest, samen met documenten waarin staat beschreven onder welke omstandigheden de benchmarks zijn gedraait.

In deze documenten staan een aantal dingen, wat doet vermoeden dat de tests niet geheel eerlijk zijn gegaan, zoals het niet aanzetten van “hyperthreading” op de Dell machines.

In reactie hierop liet Greg Joswiak, vice-president van Apple’s “hardware product marketing”, van zich horen. Het blijkt dat de Dell machines juist sneller liepen met “hyperthreading” uit. Verder biedt hij aan om ook de tests onder Windows te doen met “hyperthreading” aan, maar dit zou alleen maar in het voordeel van de G5 werken, aldus Greg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PowerMac G5 benchmarks
Sluiten