DeX
DeX Nieuws 27 juni 2003

Piramide G4: de Pyramac

Terwijl de Egyptenaren er honderden jaren over gedaan hebben, bouwt ene Salas in een halfjaartje een fantastische piramide. Niet zo maar één, nee, eentje met een G4 van binnen én met een leuke verlichting!

Met andere woorden, Salas heeft de slogan Think Different serieus genomen. De Pyramac is gebaseerd op een 466 MHz Graphite PowerMac die hij destijds voor $600 dollar op de kop tikte bij eBay. Alles wat hij aan de machine kon upgraden, heeft Salas geupgrade. Bijvoorbeeld een 1.4 GHz overgeklokte G4 upgrade-kaart, meer harde schijven en geheugen. Verder ook nog een leuk videokaartje erbij (ATi 8500) en nog een CD-RW/DVD-drive, en de machine was ‘klaar’.

Niet dus. Salas kocht ook nog eens transparante platen voor de stroomvoorziening en de schijfruimte, en wat UV-reflecterende kabels en fans.
En dit is het resultaat:

Lees het hele artikel en/of bekijk alle afbeeldingen van de Pyramac bij Wired.

Reageer op artikel:
Piramide G4: de Pyramac
Sluiten