Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 22 juni 2003

Messaging voor de Mac: Proteus

Proteus is een programma waarmee je kan verbinden met meerdere Instant Messaging diensten tegelijk. In Nederland is MSN momenteel het populairst, maar internationaal gezien staat AOL aan de top. Daarnaast heb je ook nog de eerste van allemaal, en dat is ICQ. Al deze verschillende diensten maken het natuurlijk wel vervelend als je contact met iedereen wilt hebben.

Proteus kan met ICQ, Yahoo, MSN, AOL, Gadu-Gadu en Jabber verbinden. Het ondersteunt zelfs iChat Rendezvous. Het fijne van dit programma is dat het al je contacten in dezelfde lijst laat zien, ongeacht welke dienst het is. Proteus ziet er prachtig uit en maakt goed gebruik van Mac OS X’s features. Daarnaast is Proteus volledig naar eigen wens aan te passen.

De 2.2 alpha’s zijn uiteindelijk goed geweest voor een 3.0 final. Er zitten in deze update een aantal erg interessante nieuwe features. De motor van Proteus is OpenSource en draait nu los van het programma zelf, waardoor het mogelijk is nog steeds ingelogd te zijn, zonder dat het programma open staat. Ook is het mogelijk om met Proteus een verbinding te maken met een andere Proteus. Dus: Thuis staat Proteus aan met als status “Weg”, kom je op je werk, dan log je in met Proteus op je Proteus thuis en gaat de status op “Beschikbaar”. Proteus heeft nog veel meer leuks te bieden.

Proteus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Messaging voor de Mac: Proteus
Sluiten