Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 19 mei 2003
Leestijd: 1 minuut

Waarom Microsoft gevaarlijk is

Er waren veel reacties op het artikel van Six, “Longhorn & zijn grafische engine“, jullie vonden ons vaak te aanvallend naar Microsoft. Zoals ik ook in de reacties zei, om onze slogan waar te maken, mogen redacteuren een eigen mening (lees: smaakje) geven op hun artikelen, natuurlijk om ook zo discussies te creeëren.

Het probleem van Microsoft is dat ze geen smaak hebben en te weinig cultuur in hun produkten brengen. Het is toch onvoorstelbaar dat het machtigste bedrijf ter wereld niet eens Apple kan bijhouden? Simpele reden, ze zijn vaak niet echt origineel.

Om mijn mening niet alleen te beargumenteren op de situatie tussen Apple en Microsoft (dat zou misschien een beetje subjectief worden), neem ik bijvoorbeeld de Xbox. Microsoft heeft de Xbox nu zo goedkoop gemaakt, dat Nintendo stuk dreigt te gaan. Het sympathieke spelcomputerbedrijf, met de originele Mario, Zelda en oneindig andere leuke spellen, wordt nu simpelweg van de markt gedrukt. Waarom? Omdat Microsoft zich die miljarden verlies op de verkopen van de Xbox kan permitteren en het ook doet. Elke Xbox die Microsoft verkoopt, kost Microsoft geld. Geen probleem, denkt Microsoft, dan kopen we toch gewoon een paar game software-bedrijven, we zorgen ervoor dat die alleen spellen voor de Xbox maken, en zo krijgen we ons geld daar wel terug.

Ik kan hier een paar A4’tjes over door ratelen, maar het lijkt me leuker als mensen hun eigen mening hieronder plaatsen. Wel of niet eens? Ik hoor het graag.

Mijn conclusie: In het bedrijfsleven is het nemen, of genomen worden. Maar een bedrijf zoals Microsoft kan te ver gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.