Stof
Stof Nieuws 29 mei 2003

Volgende PlayStation moet centrum voor digitale media worden

Het is geen Mac, maar toch interessant nieuws. Sony heeft namelijk, in navolging van Apple, ingezien dat digitale media samensmelten. In tegenstelling tot Apple ziet Sony echter niet de computer, maar een uitgebreide PlayStation als centrum van je digital lifestyle. De volgende PlayStation, de PSX, moet volgens Sony het apparaat worden waar al je digitale media samenkomen, zoals gamen, muziek, tv, video en dvd.

De PSX is niet bedoeld als PlayStation 3 gameconsole (die komt in waarschijnlijk 2005). In plaats daarvan is de PSX gebaseerd op de architectuur van de PlayStation 2 (zelfde processor, zelde besturingssysteem), uitgebreid met functionaliteit voor digitale media. Volgens de presentatie van de PSX (beschikbaar als PDF-bestand), beschikt het apparaat onder andere over een 120GB harddisk, TV tuner, een (slotloading) DVD recorder, ondersteuning voor bestaande PS2 software en aansluitingen voor USB 2.0, ethernet en memorystick.

De PSX moet al in het begin van 2004 op de markt komen; eerst in Japan maar nog in het zelfde jaar ook in de VS en Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volgende PlayStation moet centrum voor digitale media worden
Sluiten