Stof
Stof Nieuws 1 mei 2003

Vliegende start voor iTunes Music Store

Webwereld meldt dat de maandag geïntroduceerde iTunes Music Store een vliegende start heeft gemaakt. In de eerste achttien uur na de opening werden ongeveer 275.000 songs verkocht. Dat komt neer op ruim 250 downloads per minuut. Uiteraard legt dit Apple financieel geen windeieren, aangezien per download tot 35 dollarcent wordt verdiend (Apple draagt zo’n $0,65 per liedje af aan de platenmaatschappijen).

Inmiddels wordt druk gespeculeerd over het aanbieden van muziek van zogenaamde independent labels, zoals Matador Records. In een interview met Time Magazine gaf Steve Jobs aan dat dergelijke labels al hebben laten weten zeer geïnteresseerd te zijn in Apples muziekdienst.

Reageer op artikel:
Vliegende start voor iTunes Music Store
Sluiten