Vliegende start voor iTunes Music Store

Door: Stof - 9 reacties

Webwereld meldt dat de maandag geïntroduceerde iTunes Music Store een vliegende start heeft gemaakt. In de eerste achttien uur na de opening werden ongeveer 275.000 songs verkocht. Dat komt neer op ruim 250 downloads per minuut. Uiteraard legt dit Apple financieel geen windeieren, aangezien per download tot 35 dollarcent wordt verdiend (Apple draagt zo’n $0,65 per liedje af aan de platenmaatschappijen).

Inmiddels wordt druk gespeculeerd over het aanbieden van muziek van zogenaamde independent labels, zoals Matador Records. In een interview met Time Magazine gaf Steve Jobs aan dat dergelijke labels al hebben laten weten zeer geïnteresseerd te zijn in Apples muziekdienst.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Hemi

  In 18 uur bijna $ 100.000,- verdienen aan een service waar je eigenlijk geen directe product-kosten behalve de inkoop van songs meer aan hebt… Denk dat dit een goeie zet is geweest van Apple.

  Ik hoop ook dat Apple een stapje verder gaat en ook met de film-industrie rond de tafel gaat zitten…

 • Profielfoto
  davis

  Het zijn 250 gedownloade per minuut

 • Profielfoto
  Stof

  Bedankt davis, foutje gefixed.

 • Profielfoto
  Jan-Willem

  het heeft apple natuurlijk wel bandbreedte gekost.

 • Profielfoto
  Elger

  bandbreedte? daar liggen ze daar niet wakker van denk ik… de apple site host ook alle quicktime trailers enzo… en wat dacht je van de software updates:D ik vraag me trouwens wel af hoeveel terrabyte apple per maand er doorheen pompt:D

 • Profielfoto
  macanoid

  volgens mij host apple zelf bijzonder weinig, maar loopt het allemaal via akamai.

 • Profielfoto
  Missundaztood

  hoveel TB apple per maand er doorheen pompt, zal wel in de buurt van 1PB liggen :p

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Alles loopt inderdaad via Akamai, maar dat is niet gratis natuurlijk;) Akamai is overigens een bedrijf met een grote eigen internet infrastructuur wat content dichter bij de eindgebruiker brengt, waardoor je altijd de beste snelheid hebt.

 • Profielfoto
  Skip

  Niet beschikbaar voor Nederland op het moment?.. weet iemand wanner het wel beschikbaar is? ..alleen voor het geld waar je de music voor download koop je ook al bijna een cd….
  Ik betaal nu $10 per maand voor easynews.. 6 gig per maand te downloaden.. dus, denk dat ik het nog maar even zo hou…

  uiteraard zeer positief dat deze ontwikkelingen er zijn…..