DeX
DeX Nieuws 13 mei 2003
Leestijd: 2 minuten

Synergy: Fantastische add-on voor iTunes!

Ik was bij versie 0.1 al van plan dit programmaatje te reviewen – maar ik merkte al snel dat Wincent (de programmeur van dit geweldige stukje software) heel hard werkt om Synergy te verbeteren en om nieuwe features te implementeren. Dus besloot ik te wachten tot versie 1.0. Nu Synergy versie 0.9.9i heeft bereikt, wordt het écht tijd deze (bijna) freeware te reviewen! Lees en huiver…

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Synergy behoort voor mij tot één van de beste hulpprogrammaatjes voor de Mac (natuurlijk zijn er meerdere programma’s die min of meer hetzelfde doen als Synergy, maar geen enkele doet het naar mijn mening zo goed als Synergy).

Wat is Synergy nou precies? Synergy zorgt er onder andere voor dat je van muziek kunt wisselen terwijl je aan het werkt bent (in bijvoorbeeld Word), zonder te hoeven switchen naar iTunes. Dit wisselen gaat heel simpel via 3 knopjes in de menubalk:

Maar goed, dan moet je dus wel weer helemaal je muis naar die knopjes bewegen! Gelukkig heeft Wincent ook aan de efficiënte (of luie) Macgebruiker gedacht. Synergy is namelijk ook compleet met het toetsenbord te bedienen (bijvoorbeeld via de F-toetsen). Ook het volume is met het toetsenbord aan te passen:

Het mooie van deze visuele feedback is, dat ze niet alleen visueel transparant is, maar ook transparant voor muisklikken. Je kunt dus gewoon doorgaan met waar je mee bezig was (je kunt dus ‘door’ de feedback heenklikken). Ook kun je je waardering voor je muziek aanpassen m.b.v. het toetsenbord:

Bij het wisselen van nummers geeft Synergy ook visuele feedback:

of, voor mensen met kleine schermen:

Je kunt echt onzettend veel opties instellen in de voorkeuren van Synergy, en ik raad alle iTunes-gebruikers (met Mac OS X 10.2 of hoger) aan om dit programma eens uit te proberen.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Synergy download (direct)
Synergy download (mirrors)
Synergy website
Synergy online documentatie
Reacties op Synergy
Bestel Synergy ($5,-)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.