DeX
DeX Nieuws 14 mei 2003
Leestijd: 1 minuut

Simultaan bewerken met Hydra

TheCoding Monkeys hebben een programma ontwikkeld, genaamd Hydra. Met deze freeware is het mogelijk om met andere mensen in je Rendezvous-netwerk tekstbestanden tegelijk (dus met al die mensen in dat netwerk) én realtime te bewerken!
Hydra is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor Extreme Programming, en kan ook gebruikt worden als editor voor Apple’s Project Builder. Maar ook voor notulisten of scholieren lijkt me dit een ontzettend handig programma, want behalve via Rendezvous kun je je bestanden ook via internet bewerken.
Veranderingen in het betreffende bestand worden aangegeven met kleuren, en de actieve ‘editors’ staan keurig in een lijstje weergegeven. Ook biedt Hydra ondersteuning voor programmeertalen C, C++, CSS, HTML, Java, Javascript, LaTeX, Objective-C, Pascal, Perl, PHP, Python, Ruby, SQL en XML. Rendezvous begint vorm te krijgen!

Update: Voor degenen die willen weten hoe het protocol waar Hydra op gebaseerd is, werkt, zie hier.

Download Hydra
Hydra screenshots
TheCoding Monkeys

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.