ServerStore

Door: MacAttack - 7 reacties

iCommune heeft ons laten zien wat we in iTunes4 konden verwachten, volledige bibbliotheken streamen. Nu laat ServerStore ons zien wat we in iTunes 5 willen, een bibliotheek van alle online iTunes servers.

Je eigen muziek beu? Gewoon eventjes bladeren door de audio map van een vreemde, en hup je hebt er weeral een paar gigs bij die je niet fysiek bezit, maar wel kan beluisteren. Het enige nadeel is dat het een aparte applicatie is en dus geen deel van het iTunes4 scherm vormt

ServerStore

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  PeterH

  Allemaal leuk en aardig dat sharen maar de meeste mensen hebben toch een te lage upload bandbreedte. Is alleen interessant op een lokaal netwerk.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Nu nog wachten op de eerste update van iChatStatus, hopelijk deze keer met de mogelijkheid dat de albumillustratie in iTunes, je icoontje in iChat vervangt.

 • Profielfoto
  Jan-Willem

  lijkt me sterk, dat apple dit gaat ondersteunen .ik denk dat de platenmaastschappijen dan op hun acchterste poten gaan staan.

 • Profielfoto
  HSL

  wat een heek groot probleem is wat peterH ook al aangeeft,..
  ik heb 128Kbit Upload en ik rip al mijn muziek op 192 VBR en sinds kort op 192AAC dus dan wordt het al lastig..

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Met een ADSL Fast account lukt het toch aardig om 192Kbit AAC en MP3 te streamen. Het lukt dan niet om met meerdere tegelijk je muziek te streamen, maar het is toch leuk.

 • Profielfoto
  Elger

  jammer maar helaas, het is niet interresant voor verbindingen kleiner dan 100mbit upload:)
  Het is wel leuk om door de collecties van anderen te struinen en met het magische programma audiohyjack vrolijk mee te luisteren;):P

 • Profielfoto
  pijnhoofd

  Net nadat ik zelf had uitgevogeld dat je zonder problemen mp3’s kan downloaden uit andermans iTunes shared library door een testje op mijn lokale netwerk en een tweede test met een lege test mp3 file i.s.m. een kennis buiten mijn lokale netwerk, kwam ik een simpele doch doelmatige app tegen die hetzelfde doet… Fantasievol getiteld “itunesdl” laat deze app de gesharede mp3 lijst van iemand zien waarna je zonder problemen elke file kan downloaden die je maar wilt. Natuurlijk kan je .m4p files niet afspelen zonder de user id van de eigenaar, maar DRM-vrije files blijken moeiteloos te spelen, zoals ik begreep. Tags en alles blijven intact. iTunesdl doet hetzelfde dat ik na een uurtje met tcpdump en curl ook al had begrepen: een simpele http request met wat terzake doende connectie info verschaft je volledige toegang tot iemand’s library. Het enige wat je even zou moeten doen is de titel en artiest (en wat je verder nog interessant vindt) decoderen, de url in elkaar knutselen en downloaden maar. En zelfs die kleine moeite ontneemt itunesdl ons. Ik vraag me af hoelang dit ondergronds blijft als het dat nog is en hoe Apple hierop gaat reageren. Samen met ServerStore hebben Mac gebruikers op het moment in ieder geval een eigen prive-kazaa… Ik hoop dat het niet al te slechte publiciteit gaat opleveren. ???