Safari Gold Master volgende maand?

Door: Pieter Coolsma - 18 reacties

Volgens een artikel op Thinksecret.com zou Safari volgende maand de Gold Master status bereiken. Verschillende ontwikkelaars hebben gemeld dat de laatste build niet meer als “Safari Beta” verspreid werd, maar met de naam “Safari 1.0”.

Volgens bronnen zou Apple ook bezig zijn om Safari onderdeel te maken van Mac OS X 10.3 Panther. Of dit een goeie zet van Apple is, valt te betwijfelen. Apple zou hiermee hetzelfde doen als Microsoft doet met Internet Explorer onder Windows. Deze versie van Safari zou ook niet onder Mac OS X 10.2 Jaguar draaien.

Artikel Think Secret

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Stof

  Er zouden dus twee versies van Safari gaan komen. Eén voor OSX 10.2 en één voor OS X 10.3.

 • Profielfoto
  HSL

  wat ik hoop is dat ze hem niet helemaal gaan impleteren in de source (zodat alles opeen zelfde manier als de verkenner bij windows gaat) maar dat het wel mogelijk wordt om zoals iTunes dat ook al doet met de music store. gebruik te maken van safari. want in principe is the music store een website die in een iTunes window draait. wat ik dan voor me zie is. een html export vanuit iPhoto waarmee je van te voren al de layout ziet en er mee kan schuiven.
  heeft iemand anders nog meer plekken waar hij safari in andere app’s zou kunnen toepassen??

 • Profielfoto
  Stof

  HS-L, ik denk dat je gelijk hebt over de integratie van Safari in apps. Safari (of in elk geval de rendering engine) wordt vast onderdeel van 10.3 om apps HTML te laten weergeven.

  Inmiddels doet trouwens ook het gerucht de ronde dat Safari ook voor Windows beschikbaar komt. De enige reden die ik daarvoor zie, is ook weer de integratie met de iTunes Music Store voor Windows.

 • Profielfoto
  mika_janssens

  Safari voor Windows voor de Music Store? Er zal toch al een iTunes voor Windows komen, waarom hebben ze die integratie dan nodig?

 • Profielfoto
  Stof

  Zoals HS-L al aangeeft is de iTunes Music Store eigenlijk gewoon een website die in iTunes wordt weergegeven (door de safari render-engine). Voor iTunes voor Windows zal dus in elk geval de render-engine van Safari naar Windows moeten worden geport. Misschien is dat alleen al voldoende. Maar dan is het misschien ook een makkie om meteen heel Safari te porten.

 • Profielfoto
  HSL

  ik denk ook dat de officieele uiteindelijke 1.0 versie van safari alleen op deze manier in 10.3 werkt en dat er uiteindelijk een 0.8 of 0.9 build zal zijn die nog in 10.2 werkt, maar niet veredr ontwikkeld zal worden!!

 • Profielfoto
  franswilco

  “Of dit een goeie zet van Apple is, valt te betwijfelen. Apple zou hiermee hetzelfde doen als Microsoft doet met Internet Explorer onder Windows.”

  Wat een onzin. Met OS 10.2 komen de volgende programma’s:

  iTunes, Quicktime, Movie, Internet Explorer (MS!), iDVD en vele andere applications. Apple doet precies hetzelfde BEHALVE dat je er niet aan vast zit. Alle programma’s zijn makkelijk weg te halen. Die dingen van Windows niet. Dat is een groot verschil. En hou nou eens een keertje op alles wat MS is negatief neer te zetten. En als je het dan doet, doe het goed met goede argumenten. Je maakt jezelf echt belachelijk op deze manier.

  Trouwens, Apple implementeert geen applications in het OS. Dat is na 20 jaar toch wel duidelijk hoop ik.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  “Trouwens, Apple implementeert geen applications in het OS. Dat is na 20 jaar toch wel duidelijk hoop ik.”

  Beetje flauw, maar Finder is ook een applicatie, en dus geimplementeert in het OS.

 • Profielfoto
  Marco B

  Selecteer ‘Safari.app’, show package contents, zoek even naar de WebCore.framework en JavascriptCore.framework, *verplaats* die even naar je Library/Frameworks en kijk dan eens of Safari nog werkt… Koud kunstje om andere apps daar dus ook gebruik van te laten maken omdat het systeemwijd beschikbaar wordt…

  Wel zo handig als je meerdere programma’s er gebruik van laat maken (Sherlock? Help Viewer?) om het dan ergens in het systeem te zetten. Bij een Sofwareupdate update je dan maar 1 keer de onderdelen ipv meerdere keren als onderdeel van een app.

 • Profielfoto
  mika_janssens

  De Music Store is een web-engine, maar maakt die gebruik van de Safari-engine? Dat denk ik niet hoor.

 • Profielfoto
  patricko

  Als ze denken dat mensen om Safari te krijgen 10.3 gaan kopen hebben ze het goed mis in Cupertino.

 • Profielfoto
  Peter O

  Zou Apple inderdaad de melkkoestrategie van M$ gaan volgen?
  Wat is het voordeel van het uitbrengen van een OS-X als er door allerlei induvidualisten van alles aan kan worden gewijzigd?
  Kan het grote publiek daarvan meegenieten of moeten die zelf maar wat gaan uitproberen?
  Kun je de garantie van je machine verliezen als je hierdoor de zaak dusdanig in de war gooit, als een gewone herinstallatie geen uitkomst meer brengt?

 • Profielfoto
  HSL

  jawel de music store draait wel op de safari engine,..
  zoals steve op de keynote eind april zei: “this is just safari” toen hij het uitlegde hoe het browsen door de musicstore werkte..

 • Profielfoto
  HSL

  de schrijver van het artikel doelde niet met “precies hetzelfde doen als microsoft” op alle applicaties die meegeleverd worden, maar op het inbouwen van je eigen browser in je eigen besturings systeem. en dat is iets wat veel mensen een nadeel vinden van windows, o.a. ik maar dat komt niet doordat het van microsoft is maar gewoon om dat het erg irritant werkt,..
  ook is niet alles van apple per definitie goed en alles van microsoft fout en ik vind het jammer dat er zo snel bij de kleinste dingetjes al wordt geroepen “hou is op met microsoft afkraken,..” daardoor komt iets aan de orde wat niet belangrijk is en waar hetnu niet om gaat

 • Profielfoto
  Danny Dikker

  Ik weet het niet,maar de argumenten waar jij mee komt maak jij je meer belachelijk dan de argumenten die wij gebruiken om je dat duidelijk te maken:-)

  Hoewel ik je standpunt wel snap…

 • Profielfoto
  Missundaztood

  Is gewoon te hopen dat Safari gewoon onder Jaguar blijft werken.

 • Profielfoto
  Beathoven

  Laat Apple de volgende versie van Safari maar gewoon meeleveren, daar is niks op tegen.

  Bij MS is het probleem dat ze de browser integreren. Internet Explorer is namelijk ingebakken in Windows en valt niet zonder speciale programma’s te deinstalleren.

  Bij Apple is het nog altijd zo dat je alle programma’s gewoon in de prullenbak kan kieperen en er een beter programma voor in de plaats kunt nemen.

 • Profielfoto
  franswilco

  “ook is niet alles van apple per definitie goed en alles van microsoft fout en ik vind het jammer dat er zo snel bij de kleinste dingetjes al wordt geroepen “hou is op met microsoft afkraken,..” daardoor komt iets aan de orde wat niet belangrijk is en waar hetnu niet om gaat”

  Ik vind het juist jammer dat deze website regelmatig gelegenheid neemt om Microsoft af te kraken enzo. Ben absoluut geen fan van MS, maar de manier waarop hier met regelmaat over MS wordt gepraat is onpasselijk (door de onderhouders van deze site die het nieuws schrijven). Daarnaast vind ik dat een nieuws site als deze wel een beetje objectief mag blijven, zonder al die propeganda. Of is dat juist dat smaakje waar ze het over hebben? Ik vind Apple steengoed en MS is klote. Maar dat zie ik zelf wel, dat hoeft niet bij (vele) nieuwsberichten door mijn strot heen gedouwd te worden.

  “Beetje flauw, maar Finder is ook een applicatie, en dus geimplementeert in het OS.”

  Akkoort. Toch jammer dat je mijn punt niet kan/wil zien. Windows Verkenner is ook een application in Windows. Het gaat juist om “niet essentiele” programma’s als IE en andere waar het OS niet zonder mee kan… Normaal gesproken zonder mee kan. Iedereen zla het met eens zijn dat Windows Verkenner en Finder onmisbaar zijn. En dat IE dat bijvoorbeeld niet is, maar wel gemaakt is DAT het onmisbaar is geworden.

  “Ik weet het niet,maar de argumenten waar jij mee komt maak jij je meer belachelijk dan de argumenten die wij gebruiken om je dat duidelijk te maken

  Hoewel ik je standpunt wel snap…”

  Ik had het woord “belachelijk” misschien niet moeten gebruiken. T’was nogal sterk. “onserieus’ was beter geweest. Sorry. Maar kom dan met argumenten of meningen WAAROM je het niet met mij eens bent. Waarom zijn mijn argumenten belachelijk? … En toch geef je aan me te snappen? Laat dan die rare opmerking achterwegen en houdt het volwasse. Je bent gewoon aan het flamen.