Photoshop 8 niet meer voor OS9

Door: Stof - 16 reacties

MacCentral bericht vandaag dat de volgende versie van Adobe Photoshop alleen nog zal werken onder Mac OS X. Over Photoshop 8, gepland voor het najaar van 2003, doen al enige tijd geruchten de ronde. Over het niet langer ondersteunen van OS9 was echter nog niets bekend. Volgens MacCentral is het voor Adobe effici├źnter (en goedkoper) om alleen voor OS X te ontwikkelen.

We zijn benieuwd of er nog Photoshop-gebruikers zijn die nog vast zitten aan OS9. En zo ja, zou je over stappen naar OS X om Photoshop 8 te kunnen gebruiken?

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Willaaam

  Mooi zo, gewoon bij iedereen OS X door z’n strot rammen…

  OS 9 is echt aan het uitsterven… ik had ook liever mijn antieke mac willen gebruiken voor wat photoshoppen, maar OS X is inderdaad the way to go….

  Dat ze het nu hopelijk lekker in cocoa kunnen proggen nu, dan kan photoshop misschien weer zijn pc concurrent tegenstaan. En meer dan 1 proc gebruiken

 • Profielfoto
  ParadoX

  Ik denk dat het niet echt goed is van Adobe maar ze hebben min of meer geen keus waarschijnlijk krijgen ze het gewoon niet voor elkaar om een goede snelle en stabiele carbon versie te ontwikkelen. Naar mijn mening zullen bedrijven v8 pas aanschaffen als er genoeg nieuwe snufjes inzitten, is dit het geval dan denk ik dat een bedrijf wel wil overstappen.
  Nu ook quark 6 er aan komt is dat probleem opgelost dus waarom niet.
  En ik denk dat met de komst van de G5 er een hoop gaat veranderen in Apple-land:)

 • Profielfoto
  patricko

  OS9 is toch zielig? Voordat OS X er was was er geen haar op
  mn hoofd die er over dacht om een Mac te kopen.

 • Profielfoto
  Haddock

  Haddock heeft gisteren een iMac 1Ghz gekocht en daarop kan ik niet eens meer 9.2.2 installeren. Ik heb al van alles geprobeerd maar het lukt dus echt niet. De 2003 modellen ondersteunen alleen nog maar OS-X. Mijn OS-9 applicaties kunnen alleen nog gestart worden via de classic omgeving in X.

  Is het dan niet logisch dat Adobe stopt met het ontwikkelen voor OS-9 als Apple zelf het al niet eens meer ondersteund?

 • Profielfoto
  tiny

  Het uitblijven van PS 7 (die kon draaien op OS X) was de reden dat ik relatief laat ben overgestapt op OS X. Voor een Mac-freak dan. Maar een dikke anderhalf jaar geleden kwam ik erachter dat PS 6 ook prima draaide onder classic.

  Hoewel sommige mensen het niet leuk vinden, zit er in de computerwereld nou eenmaal een hoge snelheid. Stappen vooruit zetten hoort bij ontwikkeling en iets afsluiten hoort er ook bij.

  OS X is een droom van een OS. Ik vind het prima dat het gepushed wordt…

 • Profielfoto
  HSL

  helmaal cocoa betekend over eht algemeen meer snelheid, en dat is altijd prima..:D

 • Profielfoto
  Torz

  Ik wil 16 bits lagen:p

 • Profielfoto
  Zora la rousse

  Vraag me af wat de minimale eisen worden van Photoshop 8, want het pakket kennende moet Apple toch gaan sleutelen aan zijn processor.

 • Profielfoto
  HSL

  uh wat zora?? sinds wanneer..?

 • Profielfoto
  klaasb

  Adobe moet juist sleutelen aan zijn software en er zo voor zorgen dat photoshop optimaal gebruik maakt van de features die de hardware biedt.

 • Profielfoto
  Zora la rousse

  Klaasb: klopt, processorbouwers klagen vaak dat als programmeurs netter programmeren, ze vaak meer winst uit een processor kunnen halen. Er zijn software huizen met wiskundigen in dienst om berekeningen te herleiden in de software, om zo de processor optimaal te benutten.
  HS-L: sinds 2, maar onze Quadra was toen door Linotype verbouwd met extra kaarten voor het roteren van afbeeldingen (samen met LinoColor, en een LinoType RT600 scanner).

 • Profielfoto
  macjazz

  OS9 is toch zielig? Voordat OS X er was was er geen haar op
  mn hoofd die er over dacht om een Mac te kopen.

  dat geld dus ook voor mij..
  Het zal photoshop alleen maar ten goede komen denk ik..

 • Profielfoto
  tricksel

  Ik denk dat er nog redelijk wat bedrijfjes zijn waar Photoshop onder OS 9 wordt gebruikt, vanwege het feit dat ze ├│├│k Quark XPress nodig hebben. Aangezien dat nog steeds niet onder X draait (te zeilig voor woorden, maar goed), zullen ze waarschijnlijk voor het gemak nog onder OS 9 werken.

 • Profielfoto
  jvh

  Waarom nog ;) langer wachten ?
  Wordt het niet zo stilaan tijd dat iedereen OS X gaat gebruiken ?

  Reeds jaaaren promoot Apple haar nieuw OS X, en nog steeds willen er die-hards OS 9 blijven gebruiken…

  Waarschijnlijk om druk bezig te kunnen zijn de Mac enkele keren per uur te herstarten ?

 • Profielfoto
  Macman

  Kijk, ik heb sinds een jaar een grotere woning. Dat houdt in dat je wat meer huur betaalt, maar ik kan er nu wel een fatsoenlijk bankstel in kwijt, en ik heb twee balkons, een aparte werkruimte, een logeerruimte, kortom extra faciliteiten die ik echt niet meer zou willen missen.:D

  En zo is het ook met MacOSX, het kost wat meer geheugen(kost bijna niks momenteel) maar je krijgt er nieuwe dingen voor terug, je moet natuurlijk wel sommige dingen los kunnen laten. Maar het went snel. Als ik af en toe terugkom in MacOS 9 (om te branden of voor Quark) is het of ik weer in m’n oude woning ben, sommige dingen doen het niet meer, of doen gedateerd aan, nee ik ben wel blij met MacOSX. Als Quark 6 eindelijk klaar is, kan iedereenwat mij betreft over. Dat er een Photoshop 8 komt vind ik alleen maar gunstig want met de huidige versie 7 ben ik niet erg blij wat kleurmanagment betreft. Ik herinner me trouwens dat versie 7 van Illustrator ook niet zo geslaagd was, toendertijd…

  Wat mij betreft, ophouden met zeuren, als je met de nieuwste programma’s wilt werken hoort daar tegenwoordig ook een nieuw besturingssysteem bij. En anders kun je nog jaren prima met macOS 9 werken, niks aan de hand… :) Was de reden dat je voor een Mac koos toendertijd niet omdat hij zoveel nieuwe innovatieve dingen bevatte? Nou dan…

 • Profielfoto
  Brims

  Toen ik nog niets van computers wist. Leerde ik Apple kennen. Toegankelijk, logisch en stijlvol. IK zal nooit os7,8 en 9 de grond in trappen. Maar OS-X is wel erg de moeite waard. Als het werkt dan werkt het. Wie wil dat nou niet.;)