Nieuw iPods kunnen ook opnemen!

Door: Stof - 5 reacties

In de nieuwe iPod schuilen (nog) meer kwaliteiten dan gedacht. iPoding beschrijft hoe ze bij het uitvoeren van diagnostics tot de ontdekking kwamen dat de iPod over opnamemogelijkheden beschikt. De functie komt in de firmwarestring voor als ‘3890600 LINEIN’. Inmiddels is het iPoding zelfs gelukt om ook werkelijk via de koptelefoon geluid (6 seconden mono) op te nemen. Wellicht dat Apple dus bij een komende update voice-memo functionaliteit of meer toevoegt.

Dank aan Juul die dit op het forum plaatste.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  hankie

  Overbodig om te vragen of een soortgelijke test met resultaat op de 1gen ipods is uitgevoerd?
  Overigens is nu Quicktimne 6.2 echt als Quicktime 6.2 (dus niet als 6.1.xx) te downloaden of te verkrijgen via systeemvoorkeuren/updates. Na de update kun je in iTunes gebruik maken van de AAC-rip-mogelijkheid, die tevens ondersteunt wordt door 1 gen iPods. Apple Music Store maakt hier ook gebruik van. De toekomst is dus voor de 1 gen iPods gunstig, zij het sober. Om eerlijk te zijn ben ik overigens niet onder de indruk van het design van de 2 gen iPods.

 • Profielfoto
  Jor1

  dit verhaal had ik al eerder gehoord, maar had toen nog betrekking op de ‘oude :angry:’ iPodjes

  Ik heb eens een verhaal gehoord van iemand die z’n iPod eens voor nader onderzoek volledig ontleed had, en tot de ondekking kwam dat er reeds ruimte was uitgespaard voor een microfoon

  http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=3621

 • Profielfoto
  HSL

  volgens macfreak zit er zelfs een microfoontje in..:D

 • Profielfoto
  Frank ter Braak

  Ik hoop hier gauw meer van te horen want het ontbreken van een “opneem functie” van een apparaat met zo’n grote opslag verbaasd mij al tijden. Ook zou ik van een iPod verwachten dat hij ook als radio ontvanger kan werken. Moet toch niet zo moeilijk zijn lijkt mij.
  Zijn huidige functie’s vervult hij goed – heel goed zelfs- maar de functie’s zijn erg beperkt vind ik, dus ik wacht nog even…… hopelijk niet voor niets.

 • Profielfoto
  HSL

  ik ga gewoon wachten op de volgende serie iPods…
  ipv 6 seconden opnemen, misschien wel een volwaardige memorecorder,.. (of zou dat met firmware update opgelost kunnen worden..?)