Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 mei 2003
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in Panther: Locatie Manager

Bronnen van Macnews.net melden dat er in voortijdige WWDC-builds (Apple werkt nu aan 7Dxx builds voor de WWDC in juni) van Mac OS X 10.3 (codename Panther) een nieuwe Locatie Manager zit. Het heeft zelfs zijn eigen Voorkeurenpaneel in de Systeemvoorkeuren. Deze Locatie Manager zal behoorlijk wat instellingen kunnen onthouden zoals: Printen, netwerkinstellingen, verbonden servers, geopende programma’s, energiestand-instellingen – zelfs de gekozen bureaubladachtergronden worden onthouden. Zoals in Mac OS 9 is iedere instelling apart aan te vinken, zodat de Locatie Manager er een ‘snapshot’ van kan maken. Deze onthouden voorkeuren worden elke keer automatisch veranderd als er van locatie wordt verwisseld. Niets nieuws natuurlijk in vergelijking met Classic, maar i- & PowerBook gebruikers kunnen nu weer makkelijk wisselen van bijvoorbeeld werk- naar thuisomgeving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.