KPN Telecom neemt belang in HubHop

Door: - 0 reacties

KPN heeft zich voor 1,5 miljoen euro ingekocht bij hotspotprovider HubHop, en hoopt zo zijn achterstand op WiFi-gebied in te lopen. Nu KPN Telecom voor zestig procent een belang heeft genomen in wifi-aanbieder HubHop, wil het Amsterdamse bedrijf zo snel mogelijk uitbreiden. Dat zegt mede oprichter Boris Veldhuijzen van Zanten (ex V3 en Websilon). HubHop is momenteel nog de grootste Wi-Fi exploitant van Nederland, met 35 actieve hotspot locaties, en enkele tientallen locaties in aanleg, zoals het Nederlands Congres Centrum in Den Haag en de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daarnaast is er een netwerk van vrijwilligers (veelal Mac, lees Airport, gebruikers) dat gewoon blijft bestaan.

Persbericht HubHop
Artikel Emerce

Ik weet niet of ik nu zo blij moet zijn met dit bericht. KPN is welliswaar een multinational die meer potten kan breken in vergelijking met een startende onderneming als HubHop, maar iedereen weet dat Mac-ondersteuning bij bijvoorbeeld de ADSL-aansluitingen heel slecht is. Zakelijk gezien vraag ik me af waarom KNP Hubhop koopt: om de ontwikkelingen naar hun hand te kunnen zetten, of juist om het de kop om te kunnen draaien? Ik hoop het eerste. KPN moet vooral niet vergeten dat ze niet het WiFi-wiel hebben uitgevonden. Apple levert bijvoorbeeld al lange tijd Airport (WiFi-)technologie in haar hardware. Hopelijk kan KPN bij een hoop bedrijven/winkels Hotspots neerzetten, zoals dat ook in Amerika gebeurd.

Reacties

0 reacties