iTunes Music Store Keyboard Shortcuts (Secret Menu)

Door: - 4 reacties

Het blijkt dat iTunes 4 een verborgen menu heeft. Het houdt zich verborgen tussen het ‘Venster’ en het ‘Help’ menu. Om het te activeren ga je als volgt te werk:

 1. Klik op het ‘Venster’ (Windows) menu
 2. Klik vervolgens op de rechter cursor toets
 3. Er is geen stap 3:-)

Het bestaan van dit menu is vreemd. Het lijkt een gewoon keyboard shortcut menu te zijn, wat ook in Safari te vinden is (op een andere plek welliswaar). Vreemd in de zin dat command-, en command-y nu allebei het voorkeuren venster openen. Apple maakt het ons in ieder geval makkelijk door ook in de iTunes Music Store met je keyboard te kunnen navigeren.
Thanks to Eric’s Weblog

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Het ontzichtbare menu is inderdaad waarschijnlijk puur gemaakt om deze command shortcuts te laten werken. Vreemd dat zelfs Apple zo’n alternative, maar toch creative manier heeft bedacht om dit zo op te lossen.

 • Profielfoto
  Jan-Willem

  zet ook graag ff je bron er bij, dat is wel zo aardig voor die lui.
  http://www.macosxhints.com

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Bij mij kan ik het menu’tje niet zien. Waarschijnlijk omdat ik dit heb geinstalleerd. Heerlijk script overigens: http://versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/15951&mode=info

 • Profielfoto
  boelie

  Ik heb die scripts ook en dat verborgen menu werkt bij mij wel. Niet dat je veel aan zo’n menu hebt. Deze functies werken in de finder ook (wel eerst een nieuw venster openen)