Stof
Stof Nieuws 14 mei 2003

Inside the PowerPC 970 – deel 2

Op ArsTechnica is onder de titel ‘Inside the PowerPC 970 Part II‘ het tweede deel van een grondige analyse van de IBM PowerPC 970 gepubliceerd. In het artikel gaat Jon Stokes op zijn vertrouwde grondige wijze vooral in op de Execution Core en de manier waarop deze bewerkingen uitvoert. Deel I verscheen vorig jaar oktober.

Apple heeft nooit officiële mededelingen gedaan over toekomstig gebruik van de PPC970 in Macs. Desondanks is een groot deel van de Mac-community daarvan overtuigd, met name gezien de ondersteuning van Altivec-instructies (de Velocity Engine van de G4). Naar aanleiding van zijn analyse van de chip schrijft Stokes hierover in het artikel:

Wees gewaarschuwd: het is pittige kost, maar als het je interesseert dan is het zeer de moeite waard!

Reageer op artikel:
Inside the PowerPC 970 – deel 2
Sluiten