omt_admin
omt_admin Nieuws 12 mei 2003

Enkoder: Spam preventie op je website

Het gebeurt ons allemaal weleens dat er toch spam mail door de filters van Apple’s Mail heen komt. Bij sommige mensen is dit meer dan bij andere maar het irritatie gehalte kan behoorlijk oplopen bij het ontvangen van al die spam. Hoe kan dat nou gebeuren, we gaan toch voorzichtig met ons e-mail adres om? Vaak is het zo dat je e-mail adres open en bloot op je website staat, om vervolgens verslonden te worden door allerlei spam spiders/robots. Voor dit probleem is er nu een oplossing, in ieder geval om te voorkomen dat je e-mail adres wordt geïndexeerd via je website. Speciaal ontwikkeld voor Mac OS X is er het programma Enkoder.

Dit freeware programma codeert e-mail adressen die open en bloot op webpagina’s te vinden zijn door middel van een javascript. Dit script is vervolgens onmogelijk te traceren door spam spiders/robots. Qua uiterlijk merkt een bezoeker niets van de wijziging in de code, de link zal er het zelfde uitzien als een gewone ‘mailto’ link. Het beste middel tegen spam zou zijn om je mail adres te veranderen en vervolgens het script te gebruiken maar die oplossing is niet voor iedereen mogelijk. Ik heb het direct geïnstalleerd op één van mijn websites en de code genereert perfect. Nu nog wachten op de spam die niet meer komt, hopelijk ;-). Het zal stil zijn zonder de penisvergrotingen en de gratis hypotheekleningen.

Enkoder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Enkoder: Spam preventie op je website
Sluiten