Enkoder: Spam preventie op je website

Door: - 8 reacties

Het gebeurt ons allemaal weleens dat er toch spam mail door de filters van Apple’s Mail heen komt. Bij sommige mensen is dit meer dan bij andere maar het irritatie gehalte kan behoorlijk oplopen bij het ontvangen van al die spam. Hoe kan dat nou gebeuren, we gaan toch voorzichtig met ons e-mail adres om? Vaak is het zo dat je e-mail adres open en bloot op je website staat, om vervolgens verslonden te worden door allerlei spam spiders/robots. Voor dit probleem is er nu een oplossing, in ieder geval om te voorkomen dat je e-mail adres wordt ge├»ndexeerd via je website. Speciaal ontwikkeld voor Mac OS X is er het programma Enkoder.

Dit freeware programma codeert e-mail adressen die open en bloot op webpagina’s te vinden zijn door middel van een javascript. Dit script is vervolgens onmogelijk te traceren door spam spiders/robots. Qua uiterlijk merkt een bezoeker niets van de wijziging in de code, de link zal er het zelfde uitzien als een gewone ‘mailto’ link. Het beste middel tegen spam zou zijn om je mail adres te veranderen en vervolgens het script te gebruiken maar die oplossing is niet voor iedereen mogelijk. Ik heb het direct ge├»nstalleerd op ├ę├ęn van mijn websites en de code genereert perfect. Nu nog wachten op de spam die niet meer komt, hopelijk ;-). Het zal stil zijn zonder de penisvergrotingen en de gratis hypotheekleningen.

Enkoder

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  HSL

  kijk dat ziet er nu leuk en nuttig uit!! als ik zo thuis ben ga ik hem gelijk instaleren!!:D

 • Profielfoto
  Stof

  Ik zal wel de Viagra-aanbiedingen missen;)

 • Profielfoto
  Bert

  Ik heb ‘m enkele maanden geleden reeds gedownload en ‘maakt’ van je adres een javascript maar heb het nog niet kunnen testen dus kan helaas nog geen ervaring delen.
  Maar het lijkt me inderdaad erg nuttig!

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Een alternatief is StamStopper. Deze bestond al een tijdje. http://www.railheaddesign.com/pages/software/spamstopper/spamstopper.html

 • Profielfoto
  justi

  Werkt prima! alleen nu ben ik mijn css weer kwijt. Ik had namelijk de onderlijning met een css weggewerkt en deze is nu weer terug… Hoe kun je bv de kleur v/d tekst aanpassen? in de code zag ik dat niet zo snel terug…

 • Profielfoto
  macanoid

  In Freeway kon dit ook al even mbv Spam stopper:
  http://www.freewayactions.com/welcome.html

  Even het mooiste webdesign progje (dat ook nog eens Mac Only is) pluggen. :D

 • Profielfoto
  Elger

  wat ook een briljante oplossing is voor dit probleem:
  een invulformuliertje met een database erachter, zodat er gewoon niet eens gesproken wordt over e-mail adressen. ^_^

 • Profielfoto
  HSL

  ja justi ik had hetzelfde probleem,..
  ik kon mijn kleur ook niet terug veranderen terwijl hij wel de rest van mijn CSS aanhield..

  HS-L