Stof
Stof Nieuws 16 mei 2003
Leestijd: 1 minuut

Draadloos netwerken komt tot bloei

Draadloos netwerken via WiFi (Wireless Fidelity) lijkt definitief te zijn doorgebroken. De WiFi Alliance, die 802.11-producten certificeert, heeft bekend gemaakt dat in het laatste kwartaal van 2002 zo’n 5 miljoen Wi-Fi-producten (zoals Apple Airport) zijn verkocht. Daarmee is een verdubbeling bereikt ten opzichte van vorig jaar. Eerder al meldde Apple met soortgelijk enthousiasme, dat binnen enkele maanden na de introductie al meer dan 150.000 Airport Extreme producten waren verkocht.

In een artikel op Nu.nl is te lezen dat het gebruik van draadloze netwerken vooral populair is in huiselijke kring. Het gebruik in en om de woning is 5 keer hoger dan op de zakelijke markt. De verwachting is dat de groei in het gebruik van WiFi zich explosief door zal zetten.

Een factor in de groeiende populariteit van Wifi is de beschikbaarheid van steeds meer Hotspots, publieke WiFi-toegangsplekken. Steeds meer particulieren stellen hun WiFi-verbinding beschikbaar voor anderen. Dat gebeurt bijvoorbeeld via MyWiFi, de particuliere HotSpot-community van HubHop. Zo’n 1700 leden hebben zich zich inmiddels aangemeld bij MyWiFi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Draadloos netwerken komt tot bloei
Sluiten