DiskWarrior 3 eindelijk uitgebracht!

Door: JeePee - 6 reacties

Daar is hij dan, de nieuwe DiskWarrior. Na een aantal keren bijna, heeft Alsoft versie 3, die native onder Mac OS X werkt, nu dan eindelijk echt uitgebracht.

DiskWarrior is een kei in het repareren en redden van harde schijven. Ondanks dat het voor kort alleen in een Mac OS 9 versie (en eerdere versies) bestond, was het een van de beste reparatieprogramma’s voor Mac OS X en lager. Misschien zelfs het beste. Of DiskWarrior 3 deze naam ook kan waarmaken, moeten we natuurlijk nog even afwachten, de tijd zal het leren, maar de kans is groot. (Alsoft is een bedrijf met een goede naam in de Mac-wereld.)

Op het moment van dit schrijven, heb ik de officiële Final-release nog niet kunnen testen, maar wel de Sneak Peak die in januari door Alsoft aan de MacWorld-bezoekers werd verstrekt. Het verschil zal hem voornamelijk zitten in gerepareerde bugs, verder zullen er niet veel veranderingen zijn, aangezien DiskWarrior 2.1 ook niet uitblonk in extra functies en de Sneak Peak ook niet die indruk geeft.

Versie 3 is wat betreft het repareren van Mac OS X-schijven duidelijk in snelheid omhoog gegaan. Het programma maakt in korte tijd een volledig nieuwe directory aan met behulp van de informatie die ergens op de harde schijf staat. Deze aanpak zorgt ervoor dat de schijf niet stapje voor stapje gerepareerd wordt, maar gewoon in één keer helemaal fris en helemaal nieuw. Hierdoor kan het niet voorkomen dat de ene reparatie de andere onmogelijk maakt. Nadat DiskWarrior de directory heeft gebouwd, test hij de gemaakte directory en vergelijkt hem met de oude. Ik heb regelmatig binnen enkele minuten meer dan 3 miljoen tests voorbij zien komen, maar dit is afhankelijk van de hoeveelheid programma’s op je harde schijf evenals de gebruikte schijfruimte. Na deze tests laat DiskWarrior een lijst zien met veranderingen en geeft het je de mogelijkheid de nieuwe directory te testen/controleren. In het verleden deed ik dit wel eens, maar nu geef ik iedere keer vol vertrouwen opdracht de directory te vervangen. Pas na deze opdracht schrijft DiskWarrior de directory naar de harde schijf, wanneer je weigert blijft alles gewoon zoals het was.

DiskWarrior 3 is in staat om je harde schijf voortdurend in de gaten te houden en je te waarschuwen als het tijd wordt om het te draaien, voordat je (echte) problemen krijgt. Toch wil dit niet automatisch zeggen dat je dus geen problemen krijgt, zolang DiskWarrior je niet waarschuwt. Ik heb nog nooit een waarschuwing gekregen, misschien lag dit aan de geringe ernst van de problemen die ik tegenkwam, of aan de Beta van DiskWarrior.
Het is aan te raden om DiskWarrior niet slechts 1 keer in de maand te gebruiken, aangezien Mac OS X iedere dag “foutjes maakt”. Bij vrij intensief gebruik moet je denken aan een paar duizend fouten per dag. Dat klinkt enorm, maar dan hebben we het over 1 à 2 procent. Toch kunnen die foutjes langzamerhand leiden tot problemen in het functioneren van Mac OS X. Dit varieert van niet goed weergegeven mappen/programma’s tot crashende programma’s. Ik zal 1 voorbeeld van mijzelf geven dat aangeeft dat DiskWarrior echt anders is dan Drive 10 en Norton SystemWorks/Utilities. Ik kon geen verbinding meer krijgen met internet, terwijl ik alles een aantal keer opnieuw had ingesteld. Norton haalde niets uit en Drive 10 ook niet. Ik was bang dat ik mijn hele systeem weer helemaal opnieuw moest installeren en toen besefte ik dat ik DiskWarrior 2.1 ook ergens had. DiskWarrior herstelde de boel en sindsdien gebruik ik DiskWarrior als belangrijkste reparatieprogramma.

DiskWarrior 3 Press Release

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Torz

  hehe eindelijk:D

 • Profielfoto
  HSL

  wat kost die…? dat kan ik nergens vinden….

 • Profielfoto
  JeePee

  Ligt eraan waar je hem koopt… Bij Alsoft, Applestore of evt bij Dixons wellicht over een poosje…

  Zie http://www.alsoft.com/DiskWarrior/index.html en klik dan op buy it, maar dat kan niet met Safari, omdat het nog een Beta is…..:)

 • Profielfoto
  JeePee

  $ 80,- en $ 40,- voor upgraders:)

 • Profielfoto
  OMT-fan

  Ik zit te wachten op een goed diskprog.

  Dit krijgt zeer goede recenties….of moet ik toch wachten op Tech Tool 4????

 • Profielfoto
  JeePee

  DiskWarrior is gewoon nummer 1, nummer 2 wordt absoluut TechTool Pro 4, mede door de mogelijkheden m.b.t. hardware-tests, defragmentatie en de aanmaak van een Emergency-partitie, waarop je alle reparatieprogramma’s kunt zetten die je maar wilt en waarvan je kunt opstarten, door tijdens het opstarten de ‘E’ ingedrukt te houden. Ik heb Drive 10 gekocht en krijg daardoor TechTool Pro 4 gratis en DiskWarrior staat in bestelling en zal, neem ik aan binnen een paar weken op mijn deurmat liggen…:p