Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 13 mei 2003
Leestijd: 1 minuut

De Telegraaf & iTunes-sharing

Op de website van de Telegraaf staat een artikel waarin wordt beschreven hoe ‘iTunes meer kan dan Apple lief is’. Grappig genoeg wordt in dit artikel de nieuwe “Share library” feature van iTunes totaal gemisinterpreteerd. Het luisteren naar muziek was altijd al legaal. Anders bestond de radio ook niet. De muziek is niet downloadbaar, zo stelt het artikel ook, maar de volgende alinea spreekt over ‘ruilen’ van muziek.

Verder wordt het daap:// (Digital Audio Access Protocol), waarmee iemand via iTunes naar een willekeurige andere iTunes library op het internet kan verbinden, beschreven als ‘het streaming afspelen via een lokaal netwerk uit breiden naar internet’.

Ik denk dat Apple voldoende over de legaliteiten heeft nagedacht voordat deze feature werd geïntroduceerd.

Het Telegraaf-artikel over iTunes sharing

Update: Zoals echter te verwachten was, zijn er programmaatjes op komst om de iTunes-songs van iemand te downloaden in plaats van te streamen. Dit zou de iTunes Music Store de das om kunnen doen, aangezien iemand die een programma kan schrijven, waarschijnlijk ook wel een iTunes-plugin kan schrijven.

iSlurp, een Java-based iTunes song downloader

Update: Niet alleen de Telegraaf snapt niet waar ze het over hebben, want het lijkt erop dat Webwereld de gemisinterpreteerde iTunes 4 van de Telegraaf heeft overgenomen. Dit is een citaat uit Webwereld:

Notititie voor de redacteuren die dit hebben geschreven: Het is gewoon standaard mogelijk om je lokale muziek te streamen met andere (internet) iTunes gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
De Telegraaf & iTunes-sharing
Sluiten