Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 mei 2003
Leestijd: 1 minuut

De Motorola G5-processorfamilie: Niks voor Apple

Waar speculatie op Apple softwaregebied zich vooral de komende tijd concentreert op de opkomst van Mac OS X 10.3 Panther, richt hardware-speculatie zich veelal op de mogelijke opkomst van een uiteindelijke PowerMac G5-produktlijn.

Een wat minder opgemerkt feitje op Apple’s discussion board gooit hier echter roet in ‘t eten: De PowerPC G5 is al in omloop, in de vorm van een PowerPC 8540 en 8560. Dit zijn processoren die niet gericht zijn op de PowerMac architectuur, en bevat dan ook geen AltiVec, oftewel Velocity Engine.

Dit biedt ruimte voor een hoop vragen met betrekking tot de opvolger van de PowerMac G4 series. Een ‘PowerMac G5’ produktlijn lijkt in elk geval geen waarschijnlijk vooruitzicht.

Het artikel op Apple’s Discussions

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.