Stof
Stof Nieuws 2 april 2003

Weer vele 1 april grappen op Mac-sites

Je kunt weer Apple geruchten lezen zonder bang te zijn in de maling genomen te worden; 1 april is weer voorbij. De eerste dag van april is in veel landen een dag om grappen uit te halen en veel Mac gerelateerde websites doen vrolijk mee aan die traditie.

Daarom hierbij ‘ter lering ende vermaeck’ een bloemlezing uit de 1 april grappen voor Applefans…. Om er nog eens hartelijk om te lachen, of met schaamrood op je kaken te bekennen dat je erin gestonken bent.

1. Safari zal niet langer tabellen ondersteunen
John Hyatt, hoofd ontwikkelaar van Safari, schreef in zijn weblog ‘Surfin Safari‘ dat Safari, om volledig te voldoen aan de webstandaarden, niet langer tabellen zal ondersteunen.

2. ResExcellence niet langer gratis
ResExcellence, de website met allerlei tools om je OS X interface aan te passen, kwam met de melding dat hun website niet langer gratis zou zijn. Voor het gemak werd functionaliteit geboden om je cookies te doorzoeken op je creditcard nummer en automatisch 60 dollar af te boeken.

3. PowerbookZone kondigt 19″ Powerbook Aluminium aan
Deze site kwam met het nieuws dat Apple een nieuwe primeur had: Een 19″ Powerbook met een Nvidia GeForce 4 660 videochip. Voor de volledigheid was er een link naar www.apple.com/aprilfirst.html

4. MacWhispers voorspelt iPods met PPC 970
Volgens deze Mac fluisteraars zou Apple op haar traditionele dinsdag met een verassing komen: Nieuwe iPods voorzien van IBM’s PPC 970 processor.

5. XLR8Yourmac voorspelt nieuwe benaming PowerMac snelheden
Apple zou, in navolging van AMD, de Powermac niet langer noemen naar de kloksnelheid van de processor. De PowerMacs zouden in de toekomst worden genoemd naar het aantal behaalde GigaFlops.

6. MacFreak opent eigen winkelketen
Naar het voorbeeld van de Amerikaanse Apple Stores, kondigde collegasite MacFreak aan dat ze een keten van Applewinkels gingen openen in diverse grote steden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer vele 1 april grappen op Mac-sites
Sluiten