Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 14 april 2003

Gratis Fontjes van Apple

Voor alle lettertype freaks heb ik goed nieuws; Apple geeft 25 gratis fontjes weg. Het grappige is dat ze al anderhalf jaar op de site van Apple te downloaden zijn. Bijna niemand weet dit omdat ze verstopt zitten in een te downloaden Applescript pakket. Namelijk een script pakket voor iTunes 2. Zie bericht MacCentral December 2001 !
De reden waarom de fontjes bij dit pakket zitten is omdat je met de rest van de pakketinhoud via Appleworks CD hoesjes kan maken. Het “Build CD Tray Insert” script zal de geselecteerde iTunes playlist omzetten naar een Appleworks template, waar je de fontjes dan weer voor kunt gebruiken om het voorkantje leuker te maken.

Klik hier voor een voorvertoning van de fontjes.

Mocht je de fontjes wat vinden, kan je via de Scribtable Applications pagina onder het kopje iTunes Scripts for Mac OS 10.1 het pakket downloaden.

Na downloaden vindt je de fontjes in de volgende map: AppleWorks 6.2.2 Stuff -> ITC Fonts folder. Vervolgens kopieer je de fontjes naar één van de volgende mappen:
~/Library/Fonts
of /Library/Fonts
Je kan trouwens de gehele map ‘ITC Fonts’ naar één van de Fonts mappen slepen in plaats van alle individuele fontjes er los in te zetten, handig hè, lekker opgeruimd.

Whoohoo, free fonts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gratis Fontjes van Apple
Sluiten