Apple verklaart warm worden 12″ Powerbook G4

Door: Stof - 11 reacties

Op diverse Mac-gerelateerde sites zijn discussies te lezen geweest over het nogal warm worden van de 12″ Powerbook G4. Om eventuele ongerustheid weg te nemen heeft Apple een artikel ‘PowerBook G4 (12-inch): Feels Warm to the Touch‘ toegevoegd aan hun Knowledge Base. Apple geeft aan dat het warm worden van de Powerbook geen gevaar voor het apparaat of z’n gebruiker oplevert. De warmteontwikkeling blijft binnen vastgestelde normen en de ventilator zorgt indien nodig voor koeling.

Om de warmteontwikkeling te beperken geeft het artikel enkele tips. Overigens meldde Apple eerder dat de geluidsproductie van de eerste generatie MDD Powermacs ook normaal was. Desondanks is later een vervangingsprogramma gestart…

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Nexus

  Ik overweeg een 12″ powerbook aan te schaffen maar ik denk dat ik toch wacht tot rev. B. Althans.. natuurlijk weet niemand wanneer die komt.

  Volgens mij is het ook niet onverstandig een nieuwe 15″ powerbook te overwegen…

 • Profielfoto
  superrick

  Ik heb zo’n machientje in mijn bezit, een fijn ding maar inderdaad wordt hij wat warm. Hij blijft echter fijn werken en ik ondervindt dan ook niet echt hinder van (behalve dan mischien een paar hete bovenbenen als je hem op schoot neemt)

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Nexus, ik zou maar niet wachten. De kans in miniem dat apple het hitteprobleem gaat oplossen in volgende edities. De titanium had het bij de introductie ook en daar is na heel wat revisies niets aan veranderd. Gewoon kopen dus.

 • Profielfoto
  Seven

  ach het valt wel mee , hij wordt net zo warm als mijn ibooks 500/600, daarvan schrok ik ook in het begin, zeker als ik het vergeleek met mijn 15″ powerbook G4. De warmte zit trouwens op dezelfde plek als bij de ibooks. kek dingetje trouwens hoor die 12″, gewoon kopen dus.

 • Profielfoto
  Stof

  Uiteraard doet dit artikel niets af aan het feit dat de 12″ Powerbook gewoon een schitterend apparaat is. :)

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Hmm ach die warmte neemt niet weg dat ik hem nog steeds wil hebben.:) En hey, dan blijft mijn schoot tenminste ook zo nu en dan warm. Zeker als mijn vriendin mij dan verlaat ivm het zoveelste geld verspillende object, zal ik het wle nodig hebben. ;)
  Als iemand dit speeltje kwijt wil, naar aanleiding van dit verontrustende verhaal, wil ik hem met alle liefde ruilen tegen mijn imac g4-800 tft ;)

 • Profielfoto
  MacAttack

  ik zou je aanraden de PB niet op je benen te laten rusten. De term Laptop is niet voor niets door de meeste PC producenten veranderd naar notebook. Er zijn al gevallen belkend van mensen met problemen op de plaats waar je nu net geen problemen zou wensen. Het warm worden van de je powerbook op je benen zou wel eens schadelijk kunnen zijn indien je nog aan voortplanting denkt.

 • Anoniem

  Ik heb er zo eentje, en inderdaat hij word wel erg waarm (je verbrand je niet hoord :D )

  Ik heb hem wel tot 640 mb laten maken anders is ie wat te traag!

  echt knap zo’n ding ;)

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik houd van warm :p

 • Profielfoto
  superrick

  Macattack, wees niet bang. mijn lichaam communiceert via bluetooth en aan voortplanting heb ik nog nooit gedacht.;)

 • Profielfoto
  justketchup

  Ik vind het een vreselijk ding en ben nu nog steeds na twee maand in debat met Apple en ben niet van plan dit rare stuk techniek te accepteren. Sorry hoor, ik weet dat die Apple meuk zo zijn charme’s heeft, maar dat zo’n apparaat “binnen de specificaties (van wie?!)” valt wanneer ie >50 graden celcius wordt, is onacceptabel. Zeker voor een bak die toen ik hem kocht nog 2400 euro was.

  Kortom de mis-koop van het jaar! :angry: