Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 28 april 2003

Apple komt (zoals verwacht) met iTunes 4 en online muziek store…

iTunes 4 is uit en Apple heeft heel goed haar best gedaan om ons te verwennen, met wat wel het meest functionele MP3- (of AAC-)programma ter wereld moet zijn. Het meest in opvallend is natuurlijk de online Music Store.

Als je naar de Music Store gaat tovert iTunes de playlist om in een soort webbrowser waar je kan bladeren in de catalogus van de Apple Music Store. Klik je op een artiest dan kun je een preview van 30 seconden beluisteren. Maar dan komt de grote teleurstelling, je kan momenteel niets kopen in de Music Store als je niet in de VS woont. Alhoewel dit wel een heel groot minpunt is, laat iTunes 4 toch wel een grote indruk na. Qua gebruiksgemak is dit toch wel de beste muziekwinkel die ik ben tegen gekomen de laatste jaren. Ook nieuw is de ondersteuning voor AAC, dit is dan ook het formaat van de Music Store-bestanden. AAC (MPEG-4 audio) moet de opvolger worden voor MP3 en heeft naast een betere geluidskwaliteit, een nog kleiner formaat.

Eindelijk is dan ook sharen via Rendezvous mogelijk, wat thuisgebruik in een netwerk echt een feest maakt. Heb je een huisgenoot met een PC, trap die dan buiten en haal een Maccer in huis, anders heb je er natuurlijk niets aan.

Wel kunnen we vermelden dat Apple Benelux ons aanstaande donderdag duidelijk zal maken wat deze nieuwe online muziek store in Nederland, Luxemburg en België zal bieden.

Geschreven door MacAttack.

Apple iTunes 4

Reageer op artikel:
Apple komt (zoals verwacht) met iTunes 4 en online muziek store…
Sluiten