Apple Computer jarig, viering met QuickTime 6.1.1-update

Door: DeX - 10 reacties

Vandaag viert Apple Computer haar verjaardag. Maarliefst 27 jaar geleden richtten Steve Jobs en Steve Wozniak het zeer bekende Apple Computer Incorporated op. Om te bekijken hoe innovatief Apple eigenlijk is, zou je eigenlijk dit lijstje eens moeten bekijken. De roodgekleurde tekst weergeeft zaken die door het Windowskamp nagenoeg zijn overgenomen.

Apple viert haar verjaardag als het ware met een QuickTime 6.1.1-update die via de Software Updater is te downloaden. De update is 19.4 MB groot en bevat verbeteringen omtrent MPEG4-streaming.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Zout

  zonder apple’s hadden we nog steeds met MS-DOS gewerkt, nou is XP eigenlijk nog steeds een 8 bit MS-DOS Kernel. Maar ze hebben er toch een hoop bij geknutselt in de loop der jaren

 • Profielfoto
  Jan-Willem

  wat is er eigenlijk niet overgenomen?

 • Profielfoto
  ridesmet

  Zout,

  Ik ben nu zeker niet een Micro$oft liefhebber, maar je statement dat “XP eigenlijk nog steeds een 8 bit MS-DOS kernel” is, is onjuist. XP bouwt verder op Windows 2000, dat wel duidelijk een 32-bit besturingssysteem is. ’t Is van moeten op het werk, maar mijn ervaring van Windows NT 4 en Windows 2000 is dat dit wel vrij stabiele besturingssystemen zijn. Het gebruiksgemak is natuurlijk nog iets heel anders!

  Ik denk trouwens dat je spellingscontrole het niet doet, want het woord ‘geknutseld’ is met een ‘d’ achteraan!:-)

 • Profielfoto
  dennis

  Zout bedoelt dat “de computers van nu” nog steeds op dezelfde wijze werken, en dat is dus via DOS :angry:
  Ookal zie je hem niet bij XP, zelfs de computers van nu bouwen er nog steeds op.

  Dennis

 • Profielfoto
  Leo

  was apple dan oorspronkelijk een 1 aprilgrap ???

 • Profielfoto
  HRH

  Nog steeds. Die G3 is eigenlijk een hele dikke Comodore 64:)

 • Profielfoto
  Ganymedus

  hey, zou dat dan betekenen dat deze quicktime player eindelijk een beetje fatsoenlijk met divx overweg kan? Direct maar eventjes testen

 • Profielfoto
  Zout

  wat dennis zegt bedoelde ik idd, windows xp kan gewoon nog dos apps draaien, dat is vreemd als ze een ‘nieuwe’ 32 kernel zouden hebben, wij kunnen toch ook geen apps uit 1998 native onder X draaien. Ze emuleren het niet bij M$

  Sorry voor de spelfout btw…..:)

 • Profielfoto
  meneer de koekepeer

  Apple was volgens mij inderdaad een 1 april grap:)

  Wat veel angstaanjagender is, is het feit dat de eerste order $666.66 bedroeg ???

 • Profielfoto
  ridesmet

  Zout & Dennis,

  Een Intel/AMD processor heeft twee modes waarin hij kan draaien: de real mode (8bit DOS mode) en de protected mode (32 bit). Standaard start een Intel/AMD nog steeds op in de real mode, maar besturingssystemen zoals Windows NT, 2000 & XP gaan van bij het opstarten de processor omschakelen naar protected mode en dan verder booten. De protected mode van een Intel/AMD processor heeft echter de mogelijkheid om meerdere virtuele real mode sessies naast elkaar te ondersteunen. Het is dan ook van deze hardware feature dat NT, 2000 & XP gebruik maakt om oude DOS applicaties te kunnen draaien. Draaien alle oude DOS applicaties? Nee. De applicaties die rechtstreeks de hardware willen aanspreken hebben veel kans op misslukken. Ze hoeven het bij MS dus niet te simuleren…
  Je mag trouwens de “Command Prompt” op NT, 2000 & XP niet verwarren met 8-bit DOS. Het ziet er het zelfde uit als DOS, maar de standaard tools die je daar ziet draaien zijn wel degelijk 32-bit command line utilities. Wij hebben nu toch ook onze Terminal nietwaar?:-)

  Ringo