Vervangers voor Apple’s apps: iTunes

14 reacties

Voor diegenen die eens want anders willen dan de programma’s die Apple standaard bij Mac OS X bijlevert, ben ik eerst maar eens op zoek gegaan naar een programma dat goed genoeg is om iTunes te vervangen. Voor de tijd van Mac OS X gebruikten veel mensen al het programma Audion, en datzelfde programma is met versie 3.0.2 gereed gemaakt voor Mac OS X 10.2 Jaguar.
Om heel kort te zijn: Audion is in staat om iTunes te evenaren (en op sommige punten voorbij te gaan). Audion doet precies hetzelfde als iTunes (ja, ook het streamen van muziek), maar kan ook méér. Je kunt bijvoorbeeld verschillende skins downloaden of geluid opnemen! Verder kun je nog bergen opties instellen in de voorkeuren… Echt een aanrader als je iTunes zat bent.

Audion
Download Audion

Reacties

14 reacties
 • Anoniem

  ik zei het toch……..

 • Profielfoto
  Murfel

  nouja, mischien kun je er wel veel meer mee maar het ziet er nogal chaotisch uit met al die aparte venstertjes. En mensen zoals ik met een klein iMac-scherm kunnen waarschijnlijk meespreken als het over veel venstertjes gaat die langs de oren eruit komen. :angry: :angry:

  Nuja, ik vel hierbij ook geen oordeel hoor….. :)

 • Profielfoto
  Willaaam

  Ik zou niet zonder kunnen ???

  Het is m’n wekker… die functionaliteit had iTunes nog niet :)

 • Profielfoto
  Julian

  Geef mij maar de libraryfunctie uit iTunes…

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ik kan ook niet meer zonder de libraryfunctie van iTunes.

 • Profielfoto
  DeX

  Murfel, ik heb zelf ook een iMac, het enige venster wat ik open heb staan is de player (en de playlist geminimaliseerd)…
  Willaaam!, die wekker was ik inderdaad nog vergeten hahaha…
  Maar, zo te zien is iTunes nog lekker populair:p

 • Profielfoto
  Elger

  en audion is altijd nog een stukje trager en onoverzichterlijker helaas… ik vond macamp wel een goede: behalve dat dat soms crasht.

 • Profielfoto
  Convicted

  Ik heb Audion een keer uitgeprobeerd en het viel mij erg tegen om eerlijk te zijn. ???
  De playlist zwabbert ergens los op je scherm, neemt veel ruimte in beslag en het CPU gebruik is niet lager dan iTunes en het ergste vond ik nog wel dat Audion shareware is. Dan is de keuze voor mij snel gemaakt! iTunes dus.

  De skins vond ik wel erg leuk en dat is eigenlijk reden genoeg om het even te proberen.:D

 • Profielfoto
  botoo

  Niet onbelangrijk:
  Ogg Vorbis ondersteuning, dat is met iTunes (nog?) onmogelijk.
  Groot voordeel voor iTunes is natuurlijk wel de naadloze koppeling met iPod:)

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ogg Vorbin in iTunes in wel mogelijk: http://www.macosx.nl/?page=showarticle&art_id=493

 • Profielfoto
  Ruben

  Kan Audion ook MP3’s rippen, tegelijk een andere afspelen en van weer andere MP3’s de tags aanpassen. Dat doe ik namelijk regelmatig. iTunes is bij mij de meest gebruikte app namelijk…

 • Profielfoto
  Whymme

  Ik meen ergens op VersionTracker een freeware programma of AppleScript gezien te hebben waarmee je iTunes zo kunt afstellen dat het op een bepaalde tijd begint te spelen. Waarmee je iTunes een wekker maakt, dus.

  Whymme

 • Profielfoto
  justi

  Apple RULEZ…. Dus voor mij gewoon iTunes… werkt gewoon het beste met MacOS…
  Maar het zoeken naar alternatieven is altijd goed :D

 • Profielfoto
  ElectricCat

  Ik zou Audion echt niet willen missen!
  Ook erg fijn dat ie er geen punt van maakt als je de iPod met meerdere machines gebruikt.