Stereoscopische displays van Apple?

Door: MacAttack - 7 reacties

In een ver verleden was 3D zeer in, om de haverklap kreeg je een brilletje op je neus gedrukt om films en TV-programma’s in 3D te kunnen bekijken. De films waren niet om aan te zien mits de kleuren gewoon vervormd waren en het 3D-effect ook niet zo geweldig was. Stilletjes aan is de intresse van het grote publiek voor 3D dan ook grotendeels verdwenen. Maar 3D zou wel eens terug aan een opmars kunnen beginnen.

Sony werkt namelijk al aan zijn eerste 3D schermen, maar ook Apple werkt in die richting en de volgende sensatie die we van Apple kunnen verwachten zou het stereoscopische scherm kunnen zijn. Dit zou 3D effecten genereren.

MacRumours

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Sage

  tis MacRumors….:p

  Maar deze 3D zou bereikt worden via 3 verschillende punten die op je ‘schijnen’. Een beetje een vreemd geheel eigenlijk. :)

 • Profielfoto
  Elger

  moeten we dan 2 beeldschermen kopen en scheel gaan kijken?:D

 • Profielfoto
  araminta

  De technologie die ze waarschijnlijk gaan gebruiken is die van “shutter glasses.” Hierbij heb je een bril op waarvan de glazen om en om geblindeerd worden, en wel in sync met het scherm. Op het scherm worden dan afwisselend twee beelden getoond die net even verschillen (net als de beelden die het linker- en rechteroog waarnemen). Op die manier hoef je niet allerhande toeren uit te halen met je ogen, of gekleurde glazen in de bril. Het effect is ronduit verbluffend. Ik heb zo’n bril ooit eens op gehad tijdens de “Mighty Mouse Roadshow” van Sun Microsystems, ergens in 1994 ofzo.

 • Profielfoto
  MacAttack

  hallo araminata we leven in het jaar 2003 :p
  Ze gaan ons geen brillen meer op onze neus duwen hoor:-) (hoop ik toch ??? ) waarschijnlijk introduceert men i spreek uit (eye), de Apple oog implantaten. Hierdoor verandert je hele bureau in een 3D show (Waar haal ik die onzin toch vandaan?) Ok ik ben terug naar de lounge:D

 • Profielfoto
  dhocks

  Kennen jullie die vijftiger jaren drie-D ansichtkaarten nog met van die ribbels. Je ene oog kijkt dan tegen de ene kant van de ribbel aan, en ziet dus iets anders dan het andere oog, dat de andere kant van de ribbel ziet. (heeft ook met breking van licht te maken)
  Mijn vermoeden is dat er zo’n soort ribbel structuur op het scherm komt waardoor er ZONDER BRILLEKE diepte gezien kan worden. Het is alleen wel minder exact dan bijv. de shutter glazen, die veel precieser het linker beeld van het rechter kunnen scheiden.
  Maar een suggestie van diepte zal zeker mogelijk zijn.
  Nu alleen nog een goed 3d alternatief voor die verdomd prehistorische muis!
  :D

 • Profielfoto
  Rasheed187

  Zie het nut er niet van in. Ik vind beeldschermen van nu goed genoeg.
  Maar weet eigenlijk ook niet wat ik kan verwachten, dus m’n mening kan veranderen.

 • Profielfoto
  markj

  Ik denk niet dat Apple met brilletjes of dubbele monitors gaat werken. very uncool.
  In de Natuur en Techniek van een jaar ofzo terug stond dat Philips een stereo monitor ontwikkeld had, zonder bril. Stuurt elke paar graden een ander image uit, je kunt als je niet precies midden voor het beeldscherm zit en niet te ver of dichtbij dan altijd stereo zien.
  link:
  http://www.research.philips.com/InformationCenter/Global/FArticleSummary.asp?lNodeId=810&channel=810&channelId=N810A2339
  of zoek op de philips website naar 3D-LCD
  Mark