Mac OS X 10.3 Panther komt eraan!!

Door: DeX - 16 reacties

Van MacNN:

Als ik het dus goed begrijp, krijgen de developers op WWDC03 allemaal een fijne preview van Panther mee…
Heeft iemand hier een privé-jet?

Apple WWDC-pagina

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Pffft, wat ben ik beniewd zeg!

 • Profielfoto
  ParadoX

  Ik ook denk dat die Preview binnen de korste keren op internet rondzwerft!:D :D

 • Profielfoto
  KeKo

  en de volledige versie gaat weer 159 euro kosten?

 • Profielfoto
  HSL

  nee koko, er is een topic over moet je maar ff lezen..:P

 • Profielfoto
  Elger

  Jah, ik heb nog ergens een vliegtuig. Maar die is ook onderweg naar iRak… maar waarschijnlijk tegen die tijd staat ie wel weer hier…

 • Profielfoto
  heropa

  Hoelang is Jaguar eigenlijk uit. Ik heb Jaguar nog maar net aangeschaft en de volgende betaalde update biedt zich al aan. Is dat niet een beetje overdreven. Ik begrijp best dat ze moeten verdienen maar ik begin het OS nu ècht als melkkoe te zien:( Nu is het zeker ook wachten op iTunes 4…, sorry, kan alleen met Panther :angry:

 • Profielfoto
  KeKo

  linkje?

 • Profielfoto
  Jor1
 • Profielfoto
  ParadoX

  TUURLIJK gaat apple weer zo lullig doen als met jaguar, een duur systeem en alle nieuw iApps draaien alleen mar op het laatste OS en als je geen breedband internet hebt kan je OS 10.2 dus wat moeiliker updaten, vind ik ook beetje gemeen van apple, en kunnen de iApps nog niet draaien want die hebbu dan 10.2.1 nodig:(

 • Profielfoto
  DEUZ

  Sorry dat ik dit moet gaan zeggen.

  Apple is geen filantropische instelling er moet geld in het laatje komen. 10.3 zal geld gaan kosten, maar kijk ook wat je ervoor terug krijgt. Een mooi, stabiel OS met een mooie toekomst in het vooruitzicht.

  Zelf heb ik nog NOOIT een versie aangeschaft van Windows in die 7 jaar dat ik in PC-Coma lag. Maar sinds ik een Apple heb, vind ik het minste wat ik kan doen voor Apple is hun OS-sen legaal verkrijgen.

  Nu kun je wel denken, wat maakt 1 illegale CD van OS 10.3 nu uit. Hoe meer mensen illegaal 10.3 verkrijgen, deste meer geld loopt Apple mis.

  Ik zou het niet raar vinden als Apple een kopieer beveiliging op de OS 10.3 CD’s zou branden.

 • Profielfoto
  Sixer

  Ik ben met DEUZ eens dat een OS nu eenmaal geld kost. De research en development die OS X groot heeft gemaakt over de afgelopen 10 jaar in zijn opkomst, moet nu eenmaal zijn vruchten afwerpen. Niet alleen in hoeveelheid Maccers. Apple neemt je 20 jaar mee verder de tijd in, en tijdreizen kent nu eenmaal z’n prijzen. Overigens als je onlangs nog een Mac hebt gekocht waar Jag bij zat, zal 10.3 je heus niet zo gigantisch veel kosten.

  Ik hoop voor 10.3 vooral op een behoorlijke multithreaded Cocoa Finder. Carbon zie ik dan ook als een tussenstation tussen de oer-Classic en de native-Cocoa. Verder hoop ik sowieso op *nog*meer*snelheid* om mijn G4tjes ’s lekker aan het werk te zetten. Immers, op een van de laatste G4 bakken hoor je toch het gevoel te hebben dat een OS X flitst en blitst. En dat gevoel heb ik nog niet helemaal.

  De ‘brushed metal rumor’ dat 10.3 overheersend metal zal gaan, geloof ik niet. OS X is op de oppervlakte mede groot geworden door zijn Aqua huisstijl. Hier mag brushed metal misschien wel technisch onder vallen, maar die is lang niet zo sprekend voor OS X als de default scheme.
  Wel verwacht ik kleine veranderingen in interface elements. Zoals in 10.2.4 bijvoorbeeld de sluit/minimize/grow buttons op metal windows dieper in de titelbalk zijn gezonken. Die sprongen er eerst nog bovenuit. Net als 10.2 een hoop verschilt van 10.1 kwa strakheid van buttons en diepte.

  Can’t wait. Nu er weer animo is voor rumors en beta’s van 10.3 is er eindelijk weer een spannende periode aangebroken;)

 • Profielfoto
  DeX

  ja idd Six:D
  kan niet wachten op de eerste screenshots:p

 • Profielfoto
  nankovic

  Ik hoop met je mee!

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Ik hoorde iemand laatst wel een mooie opmerking hierover maken. De Panther zou 64 bits ondersteuning hebben. Dit lijkt mij dus een goede indicatie dat de g5 eraan komt, daar deze processor naar mijn heugen 64 bits is. of niet soms? ???

  En over het kopen van OS-en tja, dat vind ik niet meer dan logisch, nadeel van apple is echter wel dat je daarna 5 keer dezelfde rekening toegestuurd krijgt. :(

 • Profielfoto
  Convicted

  De nieuwe CPU zal idd 64-bits zijn en met deze optie is een betaalde upgrade al gerechtvaardigd. Bedenk maar eens wat voor snelheidwinst dat zal boeken ten opzichte van Windows.:D

  Over de aanschaf van een OS kan ik kort en bondig zijn.
  Als je niet wilt profiteren van de laatste nieuwtjes, of ze misschien zelfs niet nodig hebt, dan moet je het gewoon niet kopen.
  Als je de problemen die je kunt tegenkomen met installatie, garantie en dergelijke voor lief wilt nemen dan kopieer je OS X maar reken dan niet op goede support als je problemen krijgt. ???

  Wacht anders gewoon tot de volgende versie (10.4) zodat een betaalde upgrade weer wat meer gerechtvaardigd is, bespaart je weer een hoop centen.
  Bovendien ziet zo’n mooie OS X doos er toch veel leuker uit in je kast en iets eerlijk kopen voelt toch beter dan stelen.:)