iTunes 4 / iPod 2-samenvatting

17 reacties

Veel rumorsites berichtten een tijdje geleden over de iPod 2, die ‘soon’, later ‘very soon’ en nog later ‘tomorrow’ door Apple onhult zou worden. Helaas waren deze sites iets te optimistisch, de nieuwe iPods zijn er immers nog steeds niet…
Het lijkt erop dat Apple, samen met de onthulling van de nieuwe iPods, tegelijk de volgende versie van iTunes vrijgeeft (iTunes 4) én met een nieuwe muziekservice komt. Nieuwe functies in iTunes 4 zullen waarschijnlijk zijn:

 • Rendezvous-ondersteuning
 • MP4-(de)codering
 • Wellicht enkele nieuwe visualisaties

Daarnaast is het vrijwel zeker dat Apple met haar eigen muziekservice zal komen. Via deze muziekservice kunnen Macgebruikers legaal muziek downloaden.
Ik betwijfel of veel mensen van deze dienst gebruik zullen gaan maken. Het downloaden van muziek via de bekende programma’s is namelijk gratis (en wellicht een stuk makkelijker/sneller).

Bron: MOSXR

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  yoann

  en ik zit hier maar volop te wachten op de nieuwe ipods :angry: :angry: tword tijd dat ze er aankomen want al die domme roddels hebben me de smaak in de mond gebracht

 • Profielfoto
  DeX

  ja vreselijk:(
  ben het helemaal met je eens. rumorsites hebben ook nadelen;)

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  De muziek-service is een zeer grote stap in de goede richting. Want als het aan de platenmaatschappijen lag, zou er nooit verandering in komen. We hebben nochtans genoeg technologie om muziek goedkoper en toegankelijker te maken voor iedereen. Apple doet nu de eerste stap. Ik zal er in ieder geval gebruik van maken. Enkel zo kan je de grote platenbonzen laten inzien dat er wel DEGELIJK toekomst is voor zulke initiatieven.

 • Profielfoto
  Jor1

  misschien dat ik dan eens op dot mac overstap!

 • Profielfoto
  Elger

  het zijn wel erg weinig functies die de opvolger van itunes 3.01 zal hebben. Ik hoop dat er nog wat andere niet-geheel onbelangrijke zaken als DSP plugins (van apple) in het programma verwerkt zijn zodat de pitch/tone/speed is aan te passen.

 • Profielfoto
  PeterMeeuwsen

  Ja joh… laat ze er een hele mix-studio van maken!;)

 • Profielfoto
  Sixer

  > “Helaas waren deze sites iets te optimistisch, de nieuwe iPods zijn er immers nog steeds niet… ”

  Misschien beter om daarom juist niet te vroeg (of helemaal niet) al die rumors over te nemen? Ik lees geen rumor sites (meer) aangezien ik na 5 jaar nog bijna nooit eentje heb zien uitkomen.

 • Profielfoto
  DeX

  je hebt rumors en rumors, six;)

 • Profielfoto
  Ganymedus

  six
  het was ook een rumor dat er een nieuwe imac zou komen met een g4 en flatpanel. Die is er uiteindelijk ook gekomen.
  Je hebt wishfull thinking en realistisch denken. De kans dat apple het winnende succes met de ipods wil verlengen/vergroten is natuurlijk groot. Al zie ik ze niet snel komen met een algeheel nieuw apparaat. echter wel misschien iets compacter, Firewire 800 en usb 2.0 dit laatste vooral om de grijze muizen (bakken) tegemoet te komen om hun overdracht te versnellen. Mochten ze dit doen, dan zou een grotere hd ook veroorloofd zijn.
  dus het is niet een kwestie van dromen, echter marketings technisch denken als je een goede romur wilt schrijven.

 • Profielfoto
  hankie

  Volgens mij wacht iedereen zo lang op een nieuwe iPod, omdat men de huidige te duur vindt. Ik kwam daar voro mezelf ook achter, heb effe een maand of 4 gespaard en de 20Gb gekocht.
  De Apple filosie ging weer volledig in vervulling: het kost een paar centen, maar dan heb je ook echt wat!

  Hankie

 • Profielfoto
  Camino

  Hopelijk stapt men eindelijk eens af van het niet zelf kunnen vervangen van de batterij (accu). Het is toch van de zotte dat men na ongeveer 500 keer opladen zijn apparaat moet opsturen omdat er geen goede accu meer inzit. Laat men het toch aub zo doen als in de nieuwe sony mz-n10 minidisc. 1 schroefje om bij de lion accu te komen, nieuwe erin en je kan weer vrolijk verder luisteren. Gemak dient de mens, dus een week of meer zonder muziek vanwege een defecte accu is absurd. Verder hoop ik dat I-tunes 4 eens support vooor netmd gaat krijgen.

 • Profielfoto
  heropa

  Camino ik ben het HELEMAAL met je eens.

 • Profielfoto
  TheBT

  Ikzelf ben ook al enkele maanden aan het wachten op een nieuwe iPod… Er zal er toch ooit één uitkomen?! ???
  Maar goed ja, ondertussen kan ik nog wat verder sparen :)

 • Profielfoto
  Stof

  Een muziekdienst van Apple vind ik een zeer goed initiatief. Diegenen die muziek nu illegaal downloaden gebruiken als excuus dat er geen alternatief is (behalve de te dure cd’s). Met de genoemde muziekdienst is dat excuus er niet meer.

 • Profielfoto
  error

  Eind 2001 begonnen met de 5 GB iPod. Een paar maanden later kwam de 10 GB iPod – dus 5 Gb verkocht. Vier maanden later ook weer die 10 GB iPod verkocht voor de 20 GB editie…

  Het ding is nu vol en er staan nog heel veel cd’s in mijn kast die er nog niet op staan, dus ik wil graag een 60 of meer GB iPod.

  De muziekservice van Apple klinkt goed. ‘Gratis’ downloaden van muziek doe ik niet (wel cd’s via http://www.muziekweb.nl maar daar betaal je keurig auteursrechten voor), dus mp3’s kopen is een prima optie… maar dan wel echte mp3 bestanden en niet enkel voor de iPod. Ik wil ze wel kunnen archiveren.

  Dus kom maar op met die iPod 2, iTunes 4 en iBuyMusicFromApple service!

 • Profielfoto
  Goes

  “Diegenen die muziek nu illegaal downloaden gebruiken als excuus dat er geen alternatief is (behalve de te dure cd’s). Met de genoemde muziekdienst is dat excuus er niet meer.”

  dan kan ik toch net zo goed dure cd’s kopen of wat bedoel je nou.
  Bij de dure cd heb ik tenminste ook de best mogelijke kwaliteit in huis liggen. Geld betalen voor mindere kwaliteit slaat natuurlijk nergens op…

 • Profielfoto
  2manydjs

  Heeft iemand een idee hoe rendezvous kan helpen in iTunes?