Internet in het kwadraat

6 reacties

Yahoo! heeft een interessant artikel over Internet2, een Internet zoals het oorspronkelijk bedoeld was (namelijk voor universiteiten, laboratoria en andere wetenschapsinstellingen), alleen dan een heel stukje sneller (zodat bijvoorbeeld lesgeven via het Internet een stuk realistischer wordt). Internet2 is helaas (nog?) niet voor de gewone man te bereiken, maar mocht je toevallig op een goede (internationaal bekende) universiteit zitten, dan heb je kans dat je er gebruik van kunt maken.

Artikel Yahoo!
Internet2

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  HSL

  klinkt leuk..:D
  ik denk dat ik maar ga switchen van studie…:P

 • Profielfoto
  Elger

  zo veel houdt het internet 2 nou ook weer niet is. Is maar 100mbits at min en 10gbit at max. Als dat alles is?
  FAST TCP is trouwens wel een stukkie interesanter:)

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Werkt ook met Macs?

 • Profielfoto
  Bert

  Internet is toch platform-onafhankelijk, dus ook op onze Mac ???

 • Profielfoto
  Convicted

  Laatst las ik op webmonkey en enkele andere nieuws websites dat Internet2 dus nooit beschikbaar zal worden voor het “gewone” publiek. Het is puur een netwerk tussen verschillende universiteiten voor het razendsnel delen van gegevens.
  Wat Internet2 interessant maakt is dat het wel laat zien wat de toekomstige ontwikkelingen in Internet kunnen zijn. Internet2 zal altijd een experimenteel netwerk blijven en alleen toegangelijk voor onderwijs instellingen.
  Er sluiten zich trouwens wel steeds meer instellingen aan op Internet2.

 • Profielfoto
  Urbin Design

  Ah! Een soort Carracho2;)