Intel: 1.6Ghz CPU is sneller dan een 2.4Ghz

4 reacties

Woensdag heeft Intel op de Duitse CeBit Show in Hannover een nieuwe processor wereldkundig gemaakt, genaamd ‘Centrino’. De nieuwe Centrino processor van Intel is gebaseerd op een verschillende architectuur dan wordt gebruikt in andere procesoren van Intel, zoals de Intel Mobiele Pentium 4. Volgens Intel biedt Centrino betere prestaties en een langer batterijleven.

De meeste Windows-gebruikers knipperen nu even met hun ogen, het zal wel een typefout zijn. Maar nee, ZDNet, PC Mag en iedere andere gangbare PC-publicaties hebben min of meer dezelfde inhoud in hun artikelen over de Centrino.

HALLO? Zegt iemand MegaHertz Mythe? Intel zegt PRECIES hetzelfde wat Apple dus al jaren zegt maar wat niemand in de PC wereld gelooft: ‘De Centrino is gebaseerd op een andere architectuur dan de Mobile Pentium 4’. Gelukkig zit IBM niet still wat betreft de ontwikkeling van de PowerPC 970. Wordt het niet eens tijd voor een Keynote?

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Murfel

  IBM werkt nu aan de nieuwe powerpc processor, maar waar is Motorolla naar toe?

 • Profielfoto
  Bert

  Ik zie nou ineens een heleboel windhozers achter hun rekenmachientje uitrekenen wat de werkelijke snelheid van hun huidige processor is, vooral diegene die een PC hebben gekocht omdat een Mac m.b.t. deze cijfertjes zgn ver achter loopt.
  Er moeten nu toch veel windhozers rond lopen die zich bekocht voelen door al die misleidende reklame. ???

  Was, ben en blijf blij met ’n Mac;)

 • Profielfoto
  YoramIH

  Binnenkort kunnen we dus eindelijk appels met Apples vergelijken!

 • Profielfoto
  zoem

  Beste wel grappig,

  Ik heb hier een windows bak staan, 2GHz, 1GigRam, 128MB Grafisch geheugeh, … noem maar op, waar de windowsers de vingers zouden van aflikken.
  Daarnaast staat een pracht van een Cube, 450mhz… 320ram. Daar draaien nu sinds 2 dagen [email protected] op, op de beide machines, en de mac heeft al 1.5 keer zoveel verrekend als de PC. (om bij te wenen, voor de PC dan)
  Leve de mac. Hoera voor mijn CUBE !!!
  PS Cube is ook nog FileMaker server en FaxServer, PC doet alleen maar [email protected] en af en toe wat surfen.