sctemme
sctemme Nieuws 20 maart 2003

Cisco koopt Linksys

Volgens de San Francisco Chronicle koopt Cisco het bedrijf Linksys.
Ze betalen $500 miljoen in aandelen voor het bedrijf, dat tot dusver in privé-handen is.

Linksys maakt goedkope netwerkapparatuur en concentreert zich de laatste tijd op wireless routers en kleine switches om thuis computers aan kabel- en DSL modems te hangen. Cisco is geïnteresseerd in deze markt: er is voorspeld dat de omzet in dit segment tussen 2002 en 2006 zal groeien van $3.7 miljard tot $7.5 miljard. Ze overwogen om zelf apparatuur te ontwikkelen, maar hebben toch besloten een bedrijf te kopen dat al actief is in dit segment. Dit is typisch gedrag voor Cisco: tussen 1993 en december 2000 heeft het 71 bedrijven overgenomen.

Linksys wireless routers zijn goedkoop en werken over het algemeen goed met Macs, hoewel zaken als het flashen van firmware vaak alleen vanaf Windows-computers kunnen.

Verder meldt MacCentral dat Apple heeft bevestigd dat, wanneer de 802.11gwireless standaard vastgelegd wordt, de huidige Airport Extreme apparatuur de uiteindelijke versie van deze standaard zal ondersteunen. Eventueel zal een firmware- of driverupdate geleverd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cisco koopt Linksys
Sluiten