Browser-oorlog nog (lang) niet afgelopen!

13 reacties

Wie denkt dat Safari het makkelijk krijgt in de race om de beste browser voor het Mac-platform te worden, heeft het mis! De drie ‘grote’ deelnemers in de race zijn momenteel: Apple (Safari), het Mozilla-developmentteam (Camino) en Microsoft (IE 6). ‘Microsoft met IE 6??’ zul je misschien denken. Ja, vooral als Internet Explorer 6 (geïntegreerd in MSN for Mac OS X dat binnenkort vrijkomt) gratis te downloaden is, en men bij de Mac-afdeling van Microsoft goed heeft gekeken naar hoe een (Cocoa-)programma geschreven hoort te worden, zou het (met de typische Aqua look-and-feel) best eens een succes kunnen worden. Daarbij geeft meneer Pinkerton (lid van het Camino-team) vandaag te kennen op zijn weblog:

Camino is (net als Safari) nog steeds niet bij een 1.0-versie aanbelandt, ik vind het een zeer goede zaak dat de programmeurs bij Camino zich niet laten ‘verslaan’ door een beta-versie van Safari! Ik ben benieuwd…

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  nankovic

  Nou Camino en Safari! IExploder doet niet meer mee!

 • Profielfoto
  DeX

  hmz, misschien moet je hier even kijken:
  http://www.microsoft.com/mac/msn/msn_main.asp?embfname=info_demo.asp&navindex=s18a&contonly=1

  ziet er wel grappig uit toch?:)

 • Profielfoto
  franswilco

  Hoezo, IE doet niet meer mee? Prima browser anders. Kom maar eens met argumenten waarom dat niet zo is. D’r zullen heus betere zijn, maar het blijft een prima browsertje. Net als Safari. Ik gebruik ze door elkaar. Safari is mij nog niet stabiel en compatible genoeg.

 • Profielfoto
  Beathoven

  Leuk om te zien hoeveel spelers er proberen om de titel “meest gebruikte browser” te veroveren onder OS X.

  Bij Linux (Mozilla / konqueror) en Windows (I.E.) lis dit al een gestreden strijd maar onder OS X valt er nog veel te halen.

  Hoe meer concurrentie, hoe beter. Dit leidt alleen maar tot verbetering.:)

 • Profielfoto
  DeX

  helemaal mee eens Beathoven:D

 • Profielfoto
  MacAttack

  Euh Applewatcher, ik weet niet of je die IE6 al eens hebt bekeken, zo’n wangedrocht. Dat teletubbie ding komt niet op mijn mac :angry:

 • Profielfoto
  nankovic

  Ik baseerde mijn stelling op gevoel. Voor Camino en Safari heb ik meer sympathie dan de MS-broeder. Simpel.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Jammer dat OmniWeb helemaal vergeten word. Ze waren goed begonnen.. het is alleen niet goed afgemaakt.

 • Profielfoto
  Malenfant

  Gatver, dat IE6! en MS bewijst dat ze nog steeds niets geleerd hebben. Als er iets is waar ik van kots is het wel die “geïntregreerde” zooi! Ik wil programma’s die met elkaar kunnen werken, elkaar “begrijpen”, wat moet ik met een browser met msn? of mail? of news? jakkes! En dan die “look”, teletubbies is er nog een te lieve opschrijving voor! Het ziet er uit als XP! yech!

 • Profielfoto
  Willaaam

  Zeg malenfant, ik vind het dus WEL prettig dat alles in elkaar zit, en laten we hopen dat microsoft nu eindelijk een fatsoenlijk werkende messenger client in elkaar heeft geknutselt… 3.0 is niet mee te werken en 2.1 heeft ook rare fratsen.

  en bovendien, ze zullen IE6 ook wel los releasen, da’s toch amper meerwerk…

 • Profielfoto
  patrick_

  waneer worden ze verwacht van ms de browser en msn…?

 • Profielfoto
  kenmasters

  Tsja, het ziet er een beetje uit als MSN explorer in XP, niet echt mijn smaak maar ook niet verschrikkelijk. Een nieuwe messenger zit ik wel op te wachten want 3.0 is vet brak en supersloom, 2.1 heb ik nog niet geprobeerd.

  Maar ff terug on topic over de browseroorlog. Waar is Opera??? Ik had iets gelezen dat 7.0 niet voor OS X uitkomt omdat ze verwachten niet tegen Safari op te kunnen. Ik weet niet of dit waar is maar het zou wel heel zwak zijn als het wel zo is.

 • Profielfoto
  peterl

  safari is wat mij betreft nog niet gereed voor dagelijks gebruik
  het cgi-script op de ns site bijvoorbeeld waarmee je een reisadvies vraagt ,werkt nog niet
  voorlopig camino!