DeX
DeX Nieuws 12 maart 2003

Browser-oorlog nog (lang) niet afgelopen!

Wie denkt dat Safari het makkelijk krijgt in de race om de beste browser voor het Mac-platform te worden, heeft het mis! De drie ‘grote’ deelnemers in de race zijn momenteel: Apple (Safari), het Mozilla-developmentteam (Camino) en Microsoft (IE 6). ‘Microsoft met IE 6??’ zul je misschien denken. Ja, vooral als Internet Explorer 6 (geïntegreerd in MSN for Mac OS X dat binnenkort vrijkomt) gratis te downloaden is, en men bij de Mac-afdeling van Microsoft goed heeft gekeken naar hoe een (Cocoa-)programma geschreven hoort te worden, zou het (met de typische Aqua look-and-feel) best eens een succes kunnen worden. Daarbij geeft meneer Pinkerton (lid van het Camino-team) vandaag te kennen op zijn weblog:

Camino is (net als Safari) nog steeds niet bij een 1.0-versie aanbelandt, ik vind het een zeer goede zaak dat de programmeurs bij Camino zich niet laten ‘verslaan’ door een beta-versie van Safari! Ik ben benieuwd…

Reageer op artikel:
Browser-oorlog nog (lang) niet afgelopen!
Sluiten