omt_admin
omt_admin Nieuws 4 maart 2003

(bijna) Nieuwe 2-button scroll wheel mouse

MacMise kondigde vandaag de beschikbaarheid van zijn optische muis voor Apple gebruikers aan. Deze muis is bedoeld voor gebruikers die van het ontwerp van Apple’s ProMouse gecharmeerd zijn, en die van 2-knoppen en een scrollwheel willen genieten.
De muis heeft een scrollwheel en een aan één-stuk gemaakte, acryl buitenkant die links- of rechtsom ‘schommelt’ voor 2-knops functionaliteit, ontworpen in een buttonloos ontwerp zoals de Apple ProMouse.
De muis heeft ook een USB-aangedreven blauw LEDje onder het scrollwheel zitten (pulserend lichtje is een toekomstige optie), en werkt direct in Mac OS X (gratis driver beschikbaar voor Mac OS 8/9 gebruikers). De MacMice Optical Mouse is er in 3 varianten, met een zwarte, zilveren of witte binnenkant voor $39,99.

Naar mijn weten bestaat deze muis al langer, ik heb hem al eens in een winkel gesignaleerd hier in Nederland, maar waarschijnlijk richten de fabrikanten zich nu op alle Apple gebruikers.
Lees er hier meer over.
De muis ligt lekker in de hand zoals een Apple ProMouse, het links en rechts schommelen om te klikken is een beetje wennen omdat het anders is dan de ‘gewone Logitec’ knoppen. Hij voelt hierdoor wat minder stabiel aan de de ProMouse.

Qua design past deze muis perfect bij alle Apple modellen die er nu op de markt zijn, vooral het blauwe lichtje is cool, waarom Apple dit niet al vanaf de hockeypuck muis heeft ingebouwd is mij een raadsel. Wat mij betreft kunnen alle Logitec muizen naar voorbeeld van de MacMice geredesigned worden zodat ze bij onze Macs passen.

MacMise Website
Klik hier voor foto’s van de MacMiceMacMise

Reageer op artikel:
(bijna) Nieuwe 2-button scroll wheel mouse
Sluiten