(bijna) Nieuwe 2-button scroll wheel mouse

12 reacties

MacMise kondigde vandaag de beschikbaarheid van zijn optische muis voor Apple gebruikers aan. Deze muis is bedoeld voor gebruikers die van het ontwerp van Apple’s ProMouse gecharmeerd zijn, en die van 2-knoppen en een scrollwheel willen genieten.
De muis heeft een scrollwheel en een aan één-stuk gemaakte, acryl buitenkant die links- of rechtsom ‘schommelt’ voor 2-knops functionaliteit, ontworpen in een buttonloos ontwerp zoals de Apple ProMouse.
De muis heeft ook een USB-aangedreven blauw LEDje onder het scrollwheel zitten (pulserend lichtje is een toekomstige optie), en werkt direct in Mac OS X (gratis driver beschikbaar voor Mac OS 8/9 gebruikers). De MacMice Optical Mouse is er in 3 varianten, met een zwarte, zilveren of witte binnenkant voor $39,99.

Naar mijn weten bestaat deze muis al langer, ik heb hem al eens in een winkel gesignaleerd hier in Nederland, maar waarschijnlijk richten de fabrikanten zich nu op alle Apple gebruikers.
Lees er hier meer over.
De muis ligt lekker in de hand zoals een Apple ProMouse, het links en rechts schommelen om te klikken is een beetje wennen omdat het anders is dan de ‘gewone Logitec’ knoppen. Hij voelt hierdoor wat minder stabiel aan de de ProMouse.

Qua design past deze muis perfect bij alle Apple modellen die er nu op de markt zijn, vooral het blauwe lichtje is cool, waarom Apple dit niet al vanaf de hockeypuck muis heeft ingebouwd is mij een raadsel. Wat mij betreft kunnen alle Logitec muizen naar voorbeeld van de MacMice geredesigned worden zodat ze bij onze Macs passen.

MacMise Website
Klik hier voor foto’s van de MacMiceMacMise

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Flipstra

  jammer dat er niet veel nieuwe muizen op de markt komen met een ouderwets balletje. Werkt toch een stuk prettiger vindt ik…

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  VIND ik niet. Nooit meer schoonmaken van je muis. Enige nadeel is dat ik mijn bureau geverfd heb met een reflecterende soort verf waardoor ik een muismat nodig heb.

 • Profielfoto
  franswilco

  Een balletje is ook minder precies dan optisch. Ik werd af en toe gek van dat ding als ik op de pixel wilde photoshoppen.

 • Profielfoto
  Castor

  Vind die muis niet echt ok – het design hinkt een beetje op 2 gedachten. Niet de eenvoud van de Apple en niet de ergonomie en knoppen van zeg Logitechs MX serie.

 • Profielfoto
  JeePee

  Ik weet niet hoe lang geleden ik deze muis al gezien heb (1,5 jaar ofzo?), maar nu is hij dus te koop voor Maccers? Ik vind hem er gaaf uitzien, ben benieuwd hoe hij aanvoelt…

 • Profielfoto
  Haddock

  sorry hoor, maar ik vind het helemaal niks. Het design is het net niet en dat is dodelijk voor een goed ontwerp. Ook het gebruikte kunststof ziet er niet al te best uit. Dat blauwe ledje is eigenlijk het enige dat ik leuk vind aan die muis.

  Ik snap trouwens niet dat er nog mensen zijn die met een muis aan een draadje kunnen werken. Ben al twee jaar draadloos en zou niet meer zonder kunnen.

  Ik had eigenlijk wel verwacht dat Apple, nu dat het bluetooth ondersteunt, met een nieuw draadloos keyboard/muis zou komen.

 • Profielfoto
  dennis

  Apple zou idd een nieuwe pro muis moeten maken, draadloos, 2 knoppen en een scrollwiel. Zoals de muis hierboven dus, maar dan toch net ff iets anders.

  Het design is het net niet en dat is dodelijk voor een goed ontwerp.

  Vind hem ook net niet, maar zou em toch wel willen!
  Dit is de beta muis van de nieuwe apple pro muis!

 • Profielfoto
  iAgree

  Precies een muis met draad , dat kan toch echt niet meer

 • Profielfoto
  HSL

  ik ben van draadloos juist weer naar een draad gegaan, omdat ik me mateloos aan het batterij gebruik en het ontvangst ergerde.. ik gebruikte eerst een optical wireless mouseman van logitech, en nu heb ik een dual optical mouseman van hetzelfde merk.. ik vind hem veel plezieriger doordat hij net iets sneller reageert dan de draadloze versie…
  bluetooth zou mooi zijn ivm het ontvangst probleem, maar bluetooth gebruikt meer stroom, dus dat is dan weer niet handig.. en de huidige drivers van apple voor bluetooth ondersteunen geen PID’s dus daar moet dan ook wat aan gedaan worden!!

  ik vind deze muis grappig, maar niet super..
  wachten op de echte dan maar…

 • Profielfoto
  mr_omvlee

  ik zal wel ongelooflijk dom zijn, maar wat moet ik met 2 muisknoppen?

  mijn ibook heeft er ook maar 1

 • Profielfoto
  leavestone

  Hoe meer knoppen hoe meer kans op RSI om nog maar te zwijgen over het scrol wieltje.

  Het gaat toch ook perfect met de apple option en ctrl toetsen?
  8)

 • Profielfoto
  macanoid

  de muis zoals hier beschreven heb ik al zo’n twee jaar in huis. Wat een onding. Staat wel cool, maar daar houdt het dan ook helemaal mee op. Funest voor je hand/arm.