Apple over op intel?

26 reacties

Volgens sterke geruchten gaan wij (Apple-gebruikers) over op Intel Itanium processors.
Een quote van onze vrienden bij Tweakers.net.

Het gaat hiet om een niet x86 familie processor. Dat betekent dat gewone PC gebruikers niet Mac OS X kunnen gebruiken. Het artikel op Tweakers is gebaseerd op een artikel van Dvorak.

Ik raad jullie aan om het hele artikel op Tweakers even te lezen.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  PeterH

  ja hoor, daar gaan we weer ???

 • Profielfoto
  Zout

  Dit is een mooi dingetje hoor, hoop alleen dat we overgaan op die nieuwe IBM PowerPC, die is nog veel vetter, maar dat duurt allemaal nog zo lang enzo

 • Profielfoto
  Stof

  Ik neem deze roddel absoluut niet serieus. John Dvorak is een Apple-hater eersteklas en heeft eerder al de ondergang van Apple voorspeld. Iemand zou John eens ongelofelijk hard met een PPC970 voor z’n hersens moeten slaan:p .

 • Profielfoto
  mr.greenish

  Hm ja hoor je wel vaaker he.. maar ja ik denk dat het IBM zal zijn.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  IBM zal zeker een grote kanshebber zijn, echter zou ik Intel niet direct uitsluiten. Ik zou mij als ik hier een keuze in mocht maken, goed over laten informeren en zelf ook onderzoek doen naar beide, en eventueel een derde. Zeker daar beide processoren 64 bit zullen ondersteunen, en de Intel processor, naar mijn heugen daar ook sneller in was dan de IBM. Tevens heeft Intel de processor al klaar liggen, en is IBM nog niet productie klaar. Dus mocht apple een overstap maken, dan zullen ze zeker Intel niet uitsluiten uit hun overweging.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Zie categorie van artikel!

 • Profielfoto
  pimpel

  IBM heeft altivec ondersteuning, en dit is een bangelijke technologie. Apple gebruikt deze in mac os x, en ze zullen voor altivec kiezen, denk ik. Hopelijk kiezen ze hiervoor, dan kunnen we die intel mannen nog eens een poepje laten ruiken, met onze mac met een ppc 970.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik hoop dat het bij RODDELS blijft.

 • Profielfoto
  Eprom

  Het wordt de PPC 970.
  De productie van moederboards voor deze proccessor is al gestart. (als we Macwhispers mogen geloven)

  Zie FORUM>HARDCORE RODDELS>PPC 970

 • Profielfoto
  Marc

  Als je dit leest op Macrumors vandaag,wordt het hoog tijd .
  Historically, Steve Jobs has used Adobe applications such as Photoshop as a benchmark to counter the “Megahertz Myth” with the widening gap between PowerPC and Intel-based processors with regards to pure clock-speeds.
  Adobe, however, has posted a new page implying that PC’s are preferred over Macs:
  While the computers used in this study are no longer the fastest in their respective classes, the information is still valid. The PC outperformed the similar Macintosh machine, at an impressive rate.
  The page cites this Digital Producer Magazine article as the basis for the benchmarks.
  http://www.adobe.com/motion/pcpreferred.html

 • Profielfoto
  imaccer

  het wordt gewoon de ppc 970, Apple is niet gek, ze gaan geen inteltroep in prachtige Macs stoppen, Dat is Godslastering!!, by the way Apple doet meestal precies het omgekeerde dan wat wordt geroddeld. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

 • Profielfoto
  bijker

  Want het is waar waarom moet een G4 tweemaal zo duur zijn als een PC,
  het zelfde geld voor hardisk em grafische kaarten en ga zo maar door.:p :p :p

 • Profielfoto
  Sixer

  Dvorak is een analyst. De kans is helemaal niet zo gigantisch klein dat Apple op Intel overgaat. En als je goed hebt gelezen, dus geen x86. Dus niks PC-achtigs, maar wel door Intel gebouwd. Hiervoor hoef je geen Apple-hater eerste klas te zijn.

 • Profielfoto
  imaccer

  Geef mij toch maar een PPC, dat is toch het meest mac-achtig. En Macs mogen best vrij duur blijven(dan sparen we maar wat langer) want als de hele wereld gaat switchen is er ook geen lol meer aan, het mag best iets exclusiefs blijven.

  En de grafische kaarten, die gebruikt worden in Apple, zitten ook in pc,s, dus wat dat betreft daalt de prijs niet, bijker. En dat geldt ook voor de harddisk.

 • Profielfoto
  imaccer

  ach ja okee, je hebt ook wel gelijk, maar, de itanium-processoren, die Apple zou gaan gebruiken, draaien op evenveel mhz als de ppc’s nu(900/1000 mhz), dus wat is het voordeel?

 • Profielfoto
  franswilco

  Positief nieuws. Doordat Intel en Apple krachten bundelen zullen er vele betere Macs komen die eindelijk zonder problemen kunnen concureren met de Pc’s. Ik snap niet dat iemand zich negatief kan uitspreken over dit nieuws. De huidige processors halen het gewoon niet meer. Die gene die Intel troep noemt moet maar eens met fatsoenlijke argumenten komen. Een Intel die niet op de X86 gebaseert is is toch fantastich? Goedkoper en sneller, wat wil je nog meer.

  Ik zou het raar gevonden hebben als Apple nog langer op het zinkende schip zou blijven.

  Trouwens, zowel Apple als Moterolla en IBM kunnen niet 95% van hun totale cashflow in processor ontwikkeling stoppen zoals Intel en AMD dat kan.

  Ik zal een Intel Mac 100% omarmen.

 • Profielfoto
  Zout

  Ik vind het positief nieuws. ik snap niet waarom dit op zoveel weerstand stuit. Het is maar een merk hoor, het is echt niet zo dat we native windows kunnen draaien straks. Zoals al gezegt gaat het hier niet om een pentium ofzo.:D

 • Profielfoto
  davis
 • Profielfoto
  Murfel

  Ik denk dat de globale angsten onder ieder van ons hier gewoon gaan over het feit dat Mac’s zouden kunnen aangeraakt worden door de v**le vingers van microsoft gebruikers en dat willen we niet. Dit leidt ik af uit het feit dat mensen denken dat er in de nieuwe mac’s (als Apple kiest voor Intel) dezelfde processors zullen steken als in pc’s.

  Terwijl dit niet aan bod komt in de talloze rumors. We moeten onder ogen zien dat de processors van Apple de laatste maanden FERM achterbollen op die van onze ‘naasten’ pc gebruikers. Of het IBM of Intel wordt, blijft de vraag maar allebei zouden ze goed nieuws betekenen voor de snelheid van Apple’s snelheidsproblemen.

  Ik denk niet dat Jobs ook maar een waterkans zal openlaten voor pc gebruikers om Mac os X te draaien op hun schoendozen. Dus wat hij ook zal kiezen, het zal 100% mac-exclusief blijven…

  Vertrouw maar op Steve ….:)

 • Profielfoto
  MacAttack

  Intel zou voor Apple een zeer goede zaak zijn, beter dan IBM. Een intel zou de drempel om te switchen aanzienlijk lager maken voor windonezen. Het zou de mac ook duidelijk in status verhogen, want een mac zou niet zo maar een intel zijn maar het neusje van de zalm onder de intels. Voor intel zelf zou het ook super zijn omdat ze dan eindelijk een intel only OS hebben wat hen natuurlijk zwaar zou doen investeren in Apple. Intel zou niet meer afhankelijk zijn van microsoft en het huwelijk Apple/Intel zou wel eens zware brokken kunnen maken in PC land.

 • Profielfoto
  Stof

  Dvorak is geen analist, maar een columnist. Een columnist die iets tegen Apple heeft, zoals o.a. blijkt bijvoorbeeld uit:
  http://www.lowendmac.com/myturn/02/0626.html
  http://www.macobserver.com/columns/thebackpage/2002/20020620.shtml
  http://www.pcmag.com/article2/0,4149,263476,00.asp
  http://www.oreillynet.com/pub/wlg/1631?page=last&x-showcontent=text
  http://www.macinstein.com/pressrelease.cfm?ID=1163
  http://www.techtv.com/siliconspin/features/story/0,23008,3367215,00.html

  En over de Itanium: Da’s dus weliswaar niks ‘pc-achtigs’, maar wel een algemene server processor die o.a. gebruikt wordt door Dell en HP. Niet exclusief voor Apple dus (mocht je dat bedoelen).

 • Profielfoto
  imaccer

  De itanium-processoren, die Apple zou gaan gebruiken, draaien momenteel op evenveel mhz als de ppc’s nu (900/1000 mhz), dus wat is het voordeel? ??? ??? ??? ??? ???

 • Profielfoto
  imaccer

  ik weet het al, ze zijn 128 bit en hebben superveel cache en een systeem bus van 400 Mhz (4 keer zoveel als een huidige g4)

 • Profielfoto
  Sage

  Itaniums zijn echt niet 128 bit. Misschien dat bepaalde onderdelen 128 bit zijn maar daardoor is het nog geen 128 bit proc. Intel heeft zelf gezegd dat deze 64 bit is. ;)

 • Profielfoto
  imaccer

  Jawel, itanium 1 is 64 bit, itanium 2 is 128 bit, enneh g4 is 32/64 bit en g5 ook