Apple introduceert Cluster-Xserve

1 reactie

Apple komt met een nieuwe configuratie van de Xserve, speciaal bedoeld voor clustertoepassingen. De Cluster Node Xserve heeft twee 1.33GHz processors, slechts één harddiskbay en geen videokaart. De nieuwe Xserve is bedoeld voor rekencentra die met programma’s als Blast werken en meer om rekenkracht verlegen zitten, dan om opslag. De prijs van de nieuwe machine is $2799, duizend dollar minder dan de normale dual-processor Xserve. Het besturingssysteem op de Cluster Node-configuratie is de tien-client-versie van Mac OS X Server. MacCentral sprak met Doug Brooks, Xserve productmanager bij Apple, en deze legde uit dat deze machine niet bedoeld is voor traditionele file server toepassingen, maar dat Apple wel de managementfuncties van Mac OS X Server mee wilde leveren.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Stof

    Prima uitbreiding van Apple product-range. Alleen jammer dat ie zo lelijk is (in ieder geval niet zo mooi als een gewone XServe).:(