sctemme
sctemme Nieuws 18 maart 2003
Leestijd: 1 minuut

Apple introduceert Cluster-Xserve

Apple komt met een nieuwe configuratie van de Xserve, speciaal bedoeld voor clustertoepassingen. De Cluster Node Xserve heeft twee 1.33GHz processors, slechts één harddiskbay en geen videokaart. De nieuwe Xserve is bedoeld voor rekencentra die met programma’s als Blast werken en meer om rekenkracht verlegen zitten, dan om opslag. De prijs van de nieuwe machine is $2799, duizend dollar minder dan de normale dual-processor Xserve. Het besturingssysteem op de Cluster Node-configuratie is de tien-client-versie van Mac OS X Server. MacCentral sprak met Doug Brooks, Xserve productmanager bij Apple, en deze legde uit dat deze machine niet bedoeld is voor traditionele file server toepassingen, maar dat Apple wel de managementfuncties van Mac OS X Server mee wilde leveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.