MacAttack
MacAttack Nieuws 5 maart 2003

Apple en haar patenten

Na de vorige keer zwaar door Microsoft te zijn geript (betreffende de GUI van Mac OS), is Apple nu haar volledige look and feel aan het patenteren. Wil je ooit zelf een besturingssysteem in elkaar steken, dan zou ik dus vooral geen gekleurde gummie-bolletjes gebruiken om je applicaties te sluiten, vergroten of te verbergen. Ook het Genie-effect of de dialoog vensters kun je beter niet kopiëren. Op het Dock berust ook al een patent en de design-prullemand kun je al zeker 14 jaar niet meer gebruiken.

Microsoft krijgt een koekje van eigen deeg. Microsoft is momenteel heel heftig bezig met DRM (Digital Rights Management), wat het kopiëren van materiaal waar auteursrecht op staat, moet beschermen. Nu blijkt dat Apple DRM al heeft gepatenteert. Wat ons enkel maar kan doen afvragen wanneer de eerste rechtszaak komt en wanneer onze Macs copy proof zijn…

Meer info over de patenten bij MacObserver

Reageer op artikel:
Apple en haar patenten
Sluiten