Apple en haar patenten

12 reacties

Na de vorige keer zwaar door Microsoft te zijn geript (betreffende de GUI van Mac OS), is Apple nu haar volledige look and feel aan het patenteren. Wil je ooit zelf een besturingssysteem in elkaar steken, dan zou ik dus vooral geen gekleurde gummie-bolletjes gebruiken om je applicaties te sluiten, vergroten of te verbergen. Ook het Genie-effect of de dialoog vensters kun je beter niet kopiëren. Op het Dock berust ook al een patent en de design-prullemand kun je al zeker 14 jaar niet meer gebruiken.

Microsoft krijgt een koekje van eigen deeg. Microsoft is momenteel heel heftig bezig met DRM (Digital Rights Management), wat het kopiëren van materiaal waar auteursrecht op staat, moet beschermen. Nu blijkt dat Apple DRM al heeft gepatenteert. Wat ons enkel maar kan doen afvragen wanneer de eerste rechtszaak komt en wanneer onze Macs copy proof zijn…

Meer info over de patenten bij MacObserver

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Sixer

  Ben benieuwd of dit ook echt M$ er van kan weerhouden om Apple ideeën te jatten. Apple is de onontbeerlijke innovatie factor die M$ praktisch nodig heeft als boegbeeld. Ook toen, ook nu. Ben tevens benieuwd of M$ hierop gaat reageren met een tegen actie.

 • Profielfoto
  JeePee

  Zou Apple DRM ook zelf gaan gebruiken, of proberen ze Microsoft een beetje een hak te zetten…:p

 • Profielfoto
  Elger

  zinloos… m$ heeft strax dat prachtige groene windows LangNeus…:) ook met allerlei leuke foefjes die ze kunnen pattenteren… maakt echt niemand wat uit.

 • Profielfoto
  HSL

  het is niet alleen alsof M$ van apple jat, want het gebeurt ook andersom, en dat vind ik helemaal niet erg, beter goed gejat dan slecht bedacht.. (als je maar niet gaat roepen dat je het zelf bedacht hebt)
  van al dat jatten van elkaar worden computers alleen maar beter.. en dat is ook weer goed voor ons..:D

 • Profielfoto
  Beathoven

  Dat “dashboard” in Xp’s opvolger Longhorn gaat dus al niet door. :D

 • Profielfoto
  Stof

  Ik hoop niet dat Apple’s advocaten ooit bij me thuis komen. Ik heb hier ook en prullenbak staan;) .

 • Profielfoto
  thomdebom

  vet cool!!!
  ik heb die prullemand dus in het echt!!!
  Ben ik niet cool nu:D

 • Profielfoto
  crckhore

  Op een speciaal ontwerp is er toch zoiets als een handelsmerk of gewoon een auteursrecht? Het feit dat iets op je monitor komt in grafische vorm valt toch niet te patenteren? Misschien in de V.S. maar die patenten gelden hier niet.

 • Profielfoto
  HSL

  crckhore: jahoor, dat valt ook te patenteren.. en dat geld hier ook.. wist je dat HarleyDavidson zelfs het motor geluid heeft gepatenteerd:D zo gek kan het gaan, maar in principe gelden al die patenten over de hele wereld anders heb je er toch weinig aan…(aan die patenten dan..;))

 • Profielfoto
  MacAttack

  ik zou die prullemand toch maar 14 jaar op zolder zetten hoor. Stel je voor dat Steve jobs eens op visite komt :p

 • Profielfoto
  eiskoud

  dat wordt dan de Ikea aanklagen.. die verkopen zo’n Mac Prullemand:D

 • Profielfoto
  Rasheed187

  Heb inmiddels de dock op m’n Windows XP systeem en sommige programma’s zijn ook “geMACskinned”. Volgens mij is het onmogelijk te controleren of ik de Apple look and feel op mijn PC heb.
  Zinloos en flauw.