Apple Centre Maleisië geopend

6 reacties

Van het weekend werd er in Kuala Lumpur, Maleisië een Apple Centre geopend. Het is een behoorlijk grote winkel en neemt zelfs twee winkelruimtes in. Het interieur lijkt veel op de Apple Retail Stores in Amerika, met houten vloeren en zwarte planken. Jonathan Poh beweert op zijn weblog dat de winkel is opgezet door Apple, dit zou dan de eerste retail achtige winkel zijn die Apple opent buiten Amerika. Volgens mij waren daar nog geen officiële plannen voor. Daarom denk ik dat deze winkel is opgezet door een zelfstandige dealer. Kijk ook naar het logo (rood, normaal wit) en het font gebruik op de gevel (oud apple font, in plaats van het nieuwe Myriad font, de retail stores gebruiken zelfs helemaal geen letters op hun gevel).

Het rode logo is waarschijnlijk gelicenseerd door Apple om door zelfstandige dealers gebruikt te worden. Een voorbeeld hiervan kan je terug vinden op de site van Apple Centre Rotterdam. In Nederland komt er ook zo’n Apple Centre (niet van Apple zelf dus). De Maleisische winkel zou weleens een goed voorbeeld kunnen zijn hoe het nieuw te openen Apple Centre in Rotterdam eruit gaat zien. Deze winkel, gevestigd aan het Rotterdamse Centraal Station, wordt één van de eerste retail achtige Apple winkels in Europa. Er komt in ieder geval een Genius Bar in de winkel (te lezen op de website), en is er tijdens de verbouwing een 2e verdieping te zien met wentel trap. Nee, jammer genoeg geen glazen trap zoals in de New York en L.A. stores.

Klik hier om foto’s te bekijken van het Apple Centre in Maleisië

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ik denk dat ze de echte Apple Store ook niet met hun oude slogan “Think Different” op hun T-Shirt lopen. Zoals op de foto’s:)

 • Profielfoto
  justi

  Afgelopen Weekend was ik in London en zag daar ook een Apple Centre…
  Nu was deze dicht en weet ik niet meer waar deze zat maar of het een “echte” Apple winkel was was niet duidelijk. Op internet kwam ik er ook niet zo gauw achter.
  Het is wel toevallig dat de Apple winkels buiten de U.S. Apple Centre worden genoemd, Kuala Lumpur, London, Rotterdam… :D

 • Profielfoto
  Elger

  als ze maar goed appels verkopen en hoge kwaliteit bieden is er niets op aan te merken. :D dit soort high-q zaken zijn tenminste beter dan al die standaard winkels waar ze delletjes en compraqs verkopen.

 • Profielfoto
  KeKo

  ik hoorde dat er ook een hele grote in antwerpen zou moeten zijn…

 • Profielfoto
  MacAttack

  In Antwerpen is er ook één idd

 • Profielfoto
  wahlberg

  ik vlieg de 31ste December naar Kuala Lumpur moet ik hem zeker gaan bekijken als ik daar ben:)