Waarschijnlijk binnenkort iMovie-update

Door: DeX - 7 reacties

Een Apple-dealer binnen de Benelux heeft te kennen gegeven dat Apple binnenkort met een iMovie-update zal uitkomen.

Een anonieme bron:
Bij Apple is men zich blijkbaar van de problemen van iMovie bewust (wat niet anders kan, gezien de vele negatieve reacties op de iMovie-supportpage van Apple zelf) zodat men hard aan het werken is om een update uit te brengen, die de grootste problemen zou oplossen. Deze problemen houden vooral verband met een verspringende tijdslijn waardoor het editen zeer moeilijk wordt. Ook het nieuwe ‘Ken Burnseffect’ zou voor veel narigheid zorgen, en bij filmpjes van meer dan zes minuten zou iMovie het hele systeem zwaar vertragen.
Apple kon niet wachten met de release van iMovie 3, omdat iLife koste wat kost moest uitgebracht worden. Men had overigens al een week vertraging op de releasedatum van 25-01, zoals door Jobs aangekondigd op de Expo begin januari.
Het blijft natuurlijk maar een gerucht, maar de informatie van mijn dealer is meestal toch vrij nauwkeurig, weet ik uit ervaring.


Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  iJan

  Ik hoop echt dat die dealer gelijk heeft. iMovie werkt nog steeds niet echt lekker.

 • Profielfoto
  remier

  Wanneer leert men nou om software pas uit te brengen als het -echt- af en getest is?! ipv voor marketingdoeleinden software eerder te releasen?
  Ik wacht liever 1 maand extra dan dat ik steeds loop te k*tten met een programma, wachtende op een update :(

 • Profielfoto
  DeX

  Tja beetje gelijk heb je wel natuurlijk. Maar iLife is maar het topje van de ijsberg. Er volgen nog meer pakketten van Apple (iOffice, iWeb) en iLife was de eerste…

 • Profielfoto
  rbroen

  Verloopjes en tempo versnellingen uit ‘oude’ projecten worden niet goed overgenomen, ik hoop dat dit nu opgelost wordt!

 • Profielfoto
  iJan

  iWeb en iOffice? Vertel eens wat meer?

 • Profielfoto
  DeX

  iWeb is een fictieve benaming die ik zo even bedacht heb voor een bundel apps die apple wellicht gaat uitbrengen (Safari, iChat, Mail), maar iOffice is een realistischer bundel van Apple’s (yet-to-come) office-apps…

 • Profielfoto
  Pharris

  iLife werkt hier echt naar behoren… Tuurlijk, het is geen DVD Studio Pro en geen Final Cut Pro, maar het doet wat het moet doen en ik kom er lekker mee uit de voeten. Over wat rbroen zei over die verloopjes en versnellingen, dat is me inderdaad opgevallen, maar ik dacht dat het aan mij lag.

  Maar als Apple de boel gaat updaten, dan heb ik wel 2 dingen die ik op mijn verlanglijstje heb staan, namelijk een loskoppelbaar archief en paneeltjes en een opruimmogelijkheid van beelden in archief.

  We wachten af!