VirusBarrier X in de herkansing!

Door: JeePee - 5 reacties

Goed nieuws voor VirusBarrier X liefhebbers! De laatste 2 updates hebben nogal wat verbeteringen aan het programma toegevoegd en het werkt daardoor een heel stuk beter!

Vandaag probeerde ik de Beta van Norton Antivirus 9, waar ik het nu overigens niet over ga hebben en daarom probeerde ik een paar virussen te downloaden om het programma te testen… Ik begon met Eicar, maar wat gebeurde er…

Ik schrok me kapot….

Ik schrok me kapot, want ik had de eerste Eicar gedownload en ik kreeg direct een waarschuwing van… VirusBarrier X!!!

Ik had bij het installeren van Norton Antivirus 9 nog getwijfeld of ik VirusBarrier X zou verwijderen (zie eventueel mijn vorige review: VirusBarrier X nog niet waterdicht…), maar liet het toch maar staan en ik ben er nu erg blij om, anders was ik niet achter het volgende gekomen: de laatste 2 updates na mijn vorige artikel hebben enorm wat verbetering aan het programma toegevoegd!

Ten eerste was VirusBarrier X na mijn vorige Review eigenlijk “kapot”, het waarschuwde me geen enkele keer meer, alleen een volledige herinstallatie van Mac OS X was op dat moment genoeg om het programma weer tot leven te wekken. Ik heb Intego 2 bugreports gestuurd en daarna heb ik VirusBarrier X maar zo gelaten, ik had geen zin om mijn volledige systeem opnieuw te installeren, aangezien het programma daarna toch nog niet goed zou functioneren. Daarna heeft Intego 2 updates uitgebracht, die er onschuldig uitzagen (virus-definitie-updates), maar blijkbaar toch wat meer met het programma hebben gedaan, want het “leeft” bij mij weer.

Ten tweede herkent het veel meer virussen!! Ik kan nog niet zeggen dat het alle virussen die ik heb gebruikt herkende, maar op een enkeling na alle!!

Ik ga verder… De tweede Eicar die ik downloade kon ik ook niet gebruiken om Norton te testen, want VirusBarrier X was me voor (ik heb hem standaard op Repair staan) en hij had het al “gerepareerd”…

Ik trilde nog wat na op mijn bureaustoel en ging vol hoop naar de pagina met echte virussen en jawel hoor… Ik kon ongestoord downloaden, uitpakken ging ook… Oeps dacht ik, maar…. op het moment dat ik de betreffende map wilde openen of copiëren sloeg VirusBarrier X direct alarm!! Van de 14 geteste virussen greep VirusBarrier X er 11 in de kraag, dat is aanzienlijk meer dan in de testen hiervoor…

En toch…

Toch blijft er nog steeds iets wat VirusBarrier X nog niet goed genoeg maakt… Allereerst zou het alle virussen natuurlijk moeten kennen en ook moet het “compressed files” kunnen scannen, zeker als die functie is geactiveerd! Anders is en blijft het een valse zekerheid! Maar ik denk dat er hoop is…

Bij een volgende update zal ik het programma wederom testen!

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  JeePee

  Wat me opviel na de installatie van Norton, is dat alles zoveel trager werd…. Aaahhh :angry: Ik heb het direct verwijderd en installeer het wel weer eens een keertje op een andere partitie om het verder te testen… ???

 • Profielfoto
  JeePee

  blijkbaar doet Intego wel wat met bugreports… Niet om nu alle eer naar met toe te trekken, maar het programma werkt wel weer:p YESSSS!:D

  Nu nog helemaal goed…;)

 • Profielfoto
  JeePee

  Ik heb Norton Antivirus 9 Beta op een andere Mac OS X-partitie van mij gezet en het even getest. Het viel me eerlijk gezegd nogal tegen…

  Ik zette het programma een map met 14 virussen voor, net als VirusBarrier X in de Review hierboven… Norton pikte er 12 uit… Niet slecht zou je zeggen, maar ik vind dat een beetje tegen vallen van Symantec. Van een bedrijf dat al zoveel jaren programma?s maakt voor het Mac-platform en al zoveel ervaring heeft met het produceren van Antivirusprogramma?s mag je vind ik meer verwachten. Intego is in vergelijking tot Symantec nog maar een ?groentje?…

  Ja maar JeePee, het is een Beta, zou je kunnen denken en dat is waar, maar… We hebben het hier over Virusdefinities die niet compleet zijn, het lijkt me niet zo moeilijk om de definities van Versie 8 van Antivirus te gebruiken voor de Beta van Versie 9, toch?
  Wat ook vreemd is, is dat 1 van de 2 virussen die Norton niet schijnt te kennen, tot een familie behoort (MDEF) die het verder wel lijkt te kennen, de 2 broertjes ziet het namelijk wel… VirusBarrier X grijpt overigens de hele familie in de kraag.
  Het tweede virus (KillernVIR) wordt ook door VirusBarrier X niet herkent…

  Wat ik verder vreemd vind, is dat Norton, wanneer ik het de map met ingepakte virussen voorhoud, alleen Eicarcom2 eruit pikt… Alle andere pakketjes ziet het niet… Ik begrijp dat een Beta nog niet af is, maar een Beta van 14,2 mb (dat is niet gering, VirusBarrier X is 9 mb) zou ingepakte bestanden toch moeten kunnen scannen, of is dat teveel gevraagd? Bovendien vind ik het schijnheilig om Eicarcom2 wel te herkennen, aangezien dit een AntivirusTestfile is en dit door consumenten gebruikt kan worden om te testen of het programma wel of niet functioneert. De klant denkt dan, “Wow, het werkt!!!”, terwijl het dus niet werkt…

  Tot slot viel me na installatie op, dat schreef ik in een korte reactie hierboven ook al even, dat mijn systeem nogal vertraagd werd… Niet zo fijn…

  Maar goed, het is een Beta en daarom heb ik hier dan ook geen Artikel of Review van gemaakt, misschien dat ik dat in de toekomst nog kan doen…

 • Profielfoto
  JanWeijers

  Hoeveel zin heeft het eigenlijk om geld uit te geven aan antivirus software?

  Mijn ISP heeft antivirussoftware draaien dus mijn mail wordt gefilterd. Ik ben niet genegen allerlei vage attachments te openen. Ik gebruik geen office dus geen problemen met macrovirussen.

  Jan

 • Profielfoto
  JeePee

  Jij zou hooguit via downloaden iets binnen kunnen krijgen, maar zoekt jouw ISP ook naar Mac-virussen?

  En niet dat de kans groot is, maar een virus is er altijd voordat het antivirus er iets tegen kan beginnen, dus je zou een virus kunnen krijgen, vóórdat je ISP-antivirus up-to-date is…. ???

  Maar bij ons Maccers valt het gevaar nog wel mee, zeker nu er naar mijn weten nog niet eens een virus voor Mac OS X is…;)

  Bovendien zou je iets door kunnen sturen naar PC-vrienden of Mede-maccers, wat een macro-virus is en terwijl jij er geen last van hebt, hebben zij dat wel… :0

  Maar nogmaals voor ons is de kans klein en op dit moment zelfs zeer klein!:p :D