Re: werknemers werken intensiever

Door: - 2 reacties

Het is inderdaad waar dat internetten op deze website tijd kost. Tijd, die in veel gevallen wordt betaald door de werkgever. Veel van de macosx.nl forum-leden hebben een ‘normale’ werkdag en gebruiken een gedeelte daarvan om te surfen in plaats van te werken.
In hun (en dus mijn eigen) verdediging kun je ook stellen dat macosx.nl diezelfde werkgevers een heleboel tijd en geld opleverd.

Hoe dan, vraagt u? Simpel: Deze site bestaat voor een groot deel uit het delen van ervaringen op de meest uiteenlopende gebieden. Centraal staat echter de Apple en alles eromheen. Ik kan alleen maar spreken voor mezelf, maar ik heb op basis van ervaringen en kennis van leden op deze site het afgelopen half jaar met een veel geruster hart een stuk gerichter soft- en hardware aangekocht. Wat is er beter dan de ervaringen van ‘echte mensen’ die met dezelfde interesses en achtergronden in hetzelfde gebied bezig zijn.

De anonimiteit voorkomt dat ego’s in de weg zitten. Vragen stellen is een stuk gemakkelijker als niet iedereen weet dat je bijvoorbeeld het hoofd van een groot, landelijk bekend reclamebureau bent. Dat je hier een vraag kan neerleggen en niet reacties krijgt als ‘dat jij dat niet weet!’ is ook één van de voordelen van deze site.

Ik weet zeker dat mijn baas profiteert van mijn kennis van OSX. in korte tijd ben ik van OSniX naar OSX freak gestegen! Vroeger kwamen er geregeld systeembeheerders langs. Not any more! Vroeger ondekten we fouten in software door telefoontjes van drukkers (bijvoorbeeld in ID 1.0.) Vroeger vertelde mijn macdealer míj welke modellen er aan kwamen en wat wel of niet goed werkte (bijvoorbeeld de oude Xpress dongels op nieuwe G3’s met alleen USB). Nu zit ik hém achter de broek! Vroeger wachte ik de MacFans en Publish af om te zien en horen wat er leefde in ‘Nederland-macland’. Ook voor nieuwe technieken als ADSL, Airport, FlatScreens, DVD-branders én nieuwe software, OSX- en andere Updates is dit “the place to be!”

Zo bekeken bespaar ik mijn baas een heleboel geld. Hmm, tijd voor opslag?

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Castor

  Onderzoek van de universiteit van Maryland heeft uitgewezen:
  Gemiddeld surften 501 werkemers in Dec 2002 3,7 uur voor privé op kantoor. Thuis logden ze echter 5,9 uur per week in op het bedrijfsnetwerk om extra werkzaamheden te verrichten.:D

  En dan nog… is OS X kennis privé of zakelijk?:p

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Kennis = Kennis. Hoe meer ik weet van OSX, hoe beter ik mijn werkzaamheden kan verrichten en hoe sneller ik dingen voorelkaar krijg. Je zou je ook af kunnen vragen of een goede baas zijn personeel een cursus moet geven als ze daarom vragen. Wat heeft die baas eraan? Direct niets. Indirect alles.;)

  Evenwicht is alles. Als iemand op mijn studio de hele dag zit te surfen, leeft ie ook niet lang. Ik zou zeggen: “Geniet, maar met mate.”:)