Quark licht tipje van de sluier op…

Door: DeX - 18 reacties

Eindelijk! Na het zeer lange wachten op Quark Xpress 6, komt Quark met een ‘first look’ naar dit programma! Quark zal de komende tijd met een serie van updates met informatie over Quark Xpress 6 komen. In het eerste deel van deze serie maken ze bekend dat Xpress 6 (uiteraard) zal werken onder Mac OS X. Verder zijn dit de systeemeisen:

 • Mac OS X 10.2
 • CD-ROM-drive voor installatie
 • Minimaal 128 MB geheugen
 • 230 MB ruimte op de harde schijf voor installatie
 • TCP/IP-verbinding voor site-licentie (m.b.v. Quark License Administrator)
Meer informatie vind je op deze pagina.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  ParadoX

  Is er dan al een beta van quark 6 uit…?

 • Profielfoto
  Urbin Design

  Een Beta.
  Wil ik wel graag weten waar vandaan.
  In het nederlands?
  Quark gebruiker. :angry:

 • Profielfoto
  DeX

  nee, het zijn volgens mij de systeemeisen van het to-come Quark Xpress 6:)

 • Profielfoto
  MacMickey

  Tiepies Quark:
  1: Als je registreert krijg je add-on voor full resolutie voorvertoning!! (InDesign rip-off)
  2: Quark 6 heeft multiple undo’s!!! (duhh…zou tijd worden QXP was enige prog dat dat nog niet kon)
  nou wat een nieuwe features!! ???

 • Profielfoto
  DeX

  just doin’ my job;)

 • Profielfoto
  zoem

  Was eingelijk al helemaal vergeten dat er nog zoiets was als quark.:D
  Geef mij maar Indesign. Alleen moet Indesign nog leren hoe je een deftige PDF maakt.
  Voor de rest ben ik helemaal verkocht aan Indesign.

 • Profielfoto
  Mmmarco

  ‘Tipje van sluier?’

  Tipje van Berlijnse muur!:p

  ID2: niet meteen bewaren als pdf, maar postscript maken en via (classic en) distiller een pdf maken…

 • Profielfoto
  Mmmarco

  CD-ROM Drive?
  Betekend dit dat er eindelijk geen diskette meer wordt meegeleverd? :D :D :D Tjonge, doe maar wild!

 • Profielfoto
  DeX

  gheghe grapjas:D
  tja staat letterlijk op die site he:p
  stel je voor dat er geen CD-ROM Drive nodig was… Downloaden of via IR?;)

 • Profielfoto
  Mr. Macminded

  hahaha,

  Ze adverteren met de “nieuwe” mogelijkheden van XPress 6 alsof ze ze zelf hebben uitgevonden. Zo te lezen hebben de Quark programmeurs wel heeeel GOED naar InDesign gekeken, alle populaire dingentjes in XPress 6 verwerkt er zichzelf een schouderkopje gegeven voor het harde werk en het de vele ontwikkelingen die het bedrijf heeft moeten doorstaan om deze nieuwe ‘features” te stelen, ….ehhh ontwikkelen.

  Nee, geef mij InDesign maar,

  Ik hoop dat InDesign een blijvertje is en dat niet iedereen weer terugvalt op XPress. Bij mij op het werk had ik ze bijna zo ver om over te stappen op InDesign, maar als ze dit alles komen te weten kiezen ze toch weer voor Xpress :angry:

  Mr. Macminded

 • Profielfoto
  Paul

  Hoe moeilijk het ook is te accepteren….. ondanks die lachwekkende nieuwe ‘features’ is er diep van binnen bij mij een opluchting omdat ik nog steeds niet overgestapt ben naar Indesign – heb het hele pakket hier wel liggen….. )-:
  Toch maar wachten ff? Tis toch wel makkelijk gewoon door te werken zonder iets nieuws te leren want ik ben lui (moet ik toegeven) en druk (een feit).

  Paul :(

 • Profielfoto
  MacMickey

  Paul….doen…!!! Dat leren valt echt mee en op het web sterft het intussen van de tutorials, zoek ook ff in het forum darr heeft mmmmmarco eens de titel van een goed InDesign boek gegeven. Ik heb hier het boek Photoshop, Illustrator XPress InDesign gecombineerd liggen. Tis geschreven door Johan Kerver. De versie die hij gebruikt zijn resp. 7, 10, 5 en 2. Hij heeft totaal geen (ver)oordeel maar hij laat duidelijk zien wat kan en wat QXP betreft wat niet kan (of via een ongeloofelijke omweg)…Tip dus!!

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Waarom naar ID? Als je al meer dan tien jaar met Xpress werkt… (ik)
  Ik zou niet weten waarom… Het is al zo geĆÆntegreerd…
  Ik wil gewoon Xpress op OSX… en of er nu wel of geen extra ‘features’ bij zitten (maar die mutiple undo’s is wel lekker :) ) Hier zit de hele grafische wereld op te wachten… !
  Ik hoop dan ook dat het nog eens lekker snel op de markt gaat komen!
  Wat denken jullie? Maandje of twee??

 • Profielfoto
  HSL

  ehm…. nou als je moet uitgaan van de informatie die quark geeft (en gegeven heeft) dan gaat dit nog wel een tijdje duren hoor!! ik denk dat het in december of begin volgend jaar wel beschikbaar is..

  en we moeten natuurlijk ook niet vergeten dat quark is waar het nu is met de development voor OS X omdat steve jobs een hele hoop apple developers heeft uitgeleend aan quark, omdat ze er zelf zoveel belang bij hebben dat die quark gebruikers overgaan op OS X!!..

  maar ja ik ben grafisch vormgeving student en geef mij maar indesign, importeren van paths en layers gaat veel makkelijker en beter met adobe programma’s onderling!! multiple undo’s –> hoeveel zullen dat er zijn..? 5/10/20?? nou geef mij maar indesign met 99 gewoon voor de zekerheid!! (alhoewel ik de undo’s in PS wel veeeeel vaker achterelkaar gebruik (vooral als ik met de stamp bezig ben) dan in indesign..)

  HS-L < ---- heel erg blij met indesign,... trouwens dat jatten van features vind ik echt helemaal niet erg, want daar worden alle app's alleen maar beter van.. je moet alleen niet doen alsof je het zelf verzonnen hebt, want iedereen weet wel beter!! :D

 • Profielfoto
  Kroftie

  Quark kennende zullen ze de veel betere prijs van Indesign niet afgekeken hebben en gewoon des Quarks heel veel pegels vragen voor de upgrade.

 • Profielfoto
  Mmmarco

  Ja, ja nog ff jaartje wachten dan komt de 6.0 versie uit. Die blijkt vervolgens heeeeeel veeel fouten te hebben, waarna -tegen ‘geringe’ prijs- de bugvrije Quark 6.1 kunt aanschaffen. Tof toch? En het duurde maar 2 jaar om ID na te bouwen. En natuurlijk komt er GEEN feature in om ID documenten te openen. WEL even van te voren betalen, graag.

  Wil je echt weten of het nog wat wordt met Quark 6, kijk dan op de forumpagina van quark zelf hoe versie 5.0 de gebruikers bevalt. En vergeet niet dat 5.0 geschreven is voor het reeds jaren bestaand Mac OS en dat het meer dan 4 jaar heeft geduurd voor 4 naar 5 was geupdate!

  ID2: ‘Grafisch werken met Indesign’ (T. Ronbout)

 • Profielfoto
  Zout

  Ik snap niet dat Quark niet net zoals alle bedrijven wordt afgemaakt op wanprestaties, wat een KUT product!!! sorry hoor voor mijn taalgebruik. Ze lijken M$ wel, kut product en toch de markt achter je, goeie marketing hebben ze niet eens bij Quark, alleen maar een “goeie” naam bij de wat oudere prof’s. De schoolverlaters (Grafisch Lyceum) weet niet beter of er is InDesign, Xpress? maar je daar je werkstukken nog in, haha.

 • Profielfoto
  Kippewit

  Yep, bij ons op school (Sint Lucas Antwerpen) leren we ook enkel nog met InDesign werken. Over Xpress wordt er bij ons zelfs niet gesproken.