Nederlandstalige Macradio via iTunes!

Door: DeX - 8 reacties

Gisteravond zat ik even in macgroep (via iChat), waar ik te horen kreeg dat ‘we’ een eigen radiozender hebben over internet! Ene ‘studioradiolexy’ (die ook in macgroep was) heeft namelijk zijn eigen radiostation, genaamd StudioR@dioLEXY. Het leuke is, dat dit radiostation heel simpel via iTunes te beluisteren is!

Update: SRL is op donderdag- en zondagavond van 21.00 uur en 23.00 uur online.

Alex, organisator van StudioR@dioLEXY:
Tijdens de uitzending heb ik soms handen en ogen tekort, want ik heb dus al m’n messengers open staan voor commentaar, boodschappen, verzoekjes, aanzoekjes, maar ook files. Dus mensen kunnen ook zelf mp3’s naar me sturen die ik dan gelijk de lucht in gooi. Foto’s en tekst kan ook, maar dat kan ik natuurlijk slechts omschrijven of voorlezen. Ook heb ik een webcam aanstaan om eens te kijken in de keuken, maar daar wordt nog niet zoveel gebruik van gemaakt.
iChat is dus wel fantastisch he! Vooral omdat je daar de mogelijkheid hebt een chatgroep te beginnen. Dus macgroep staat altijd open als ik uitzend en die gasten daar zijn fantastisch. Zo enthousiast!!! Die laten elke inlogger ook even op StudioR@dioLEXY afstemmen, en alle boodschappen die daar dan rondvliegen zijn heel stimulerend. Je hebt gelijk feedback op wat je zegt, wat je draait en hoe het bij hun klinkt. Plus één gezamelijke liefde: De Mac.
Moet misschien maar eens denken aan een speciaal macuurtje met macnieuwtjes (ik had donderdag avond volgens mij met de 10.2.4-update een scoop) maar vooralsnog nog twee keer in de week.


Alex heeft gisteravond ook al wat reclame gemaakt voor MacOSX.nl. Nu nog even wat meer Macuurtjes online, en dan is het wat mij betreft de radiozender voor Macgebruikers!

StudioR@dioLEXY
StudioR@dioLEXY via iTunes (donderdag en zondag van 21.00 uur tot 23.00 uur)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  LEXY

  Dank appelkijker(appletaart is onderweg…) voor het artikel en iedereen bij deze van Harte welkom. Overigens is mijn eigen site nog niet volledig maar wordt aan gewerkt.
  En idd ik praat in me moerstaal maar muziek in alle talen/stijlen. En af en toe een berichtje vertalen naar het Engels draai ik ook me hand niet voor om.
  Oh ja en de tijden donderdag en zondag 21:00-23:00u en zie mijn profiel!
  iTunes: http://195.64.95.185:8000 of via http://www.shoutcast.com

  Mazzel, Alex.
  StudioR@dioLEXY

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Inderdaad, op de site kwam ik niet echt ver. Overigens klopt het IP adres wat je in je reactie hebt geven ook niet (3 delige IP addressen bestaan niet).

 • Profielfoto
  LEXY

  Bedankt Adriaan, heb het even veranderd.
  Met ze allen komen we dr wel…..!
  ;)

 • Profielfoto
  DeX

  Zo, ik heb de iTunes-link even toegevoegd, maar die werkt volgens mij niet helemaal… ???

 • Profielfoto
  JeePee

  Hij blijft aan het verbinden… Waarschijnlijk omdat hij tussen 21.00 en 23.00 uur op donderdag en zondag in de lucht is, denk ik…

  En ook op de site van leXy kwam ik met Safari, Chimera, IE en Mozilla niet echt ver…

 • Profielfoto
  iAgree

  Versie hiervan kun je de uitzending ook downloaden als je m gemist hebt , das makkelijk omdat de uitzendingen op gezette tijden zijn , en ik bijv door m’n werk dan nooit kan luisteren, komt deze mogelijkheid ook voor deze ” zender” ???

 • Profielfoto
  LEXY

  Ja die iTunes link is eigenlijk een foute. In iTunes > Geavanceerd > Open stream en daar vul je die URL in. Ik zal hem hier niet weer herhalen anders wordt dat ook weer een link. Dan wordt het een beetje linke soep….
  En inderdaad werkt het alleen op de geplande tijden. En djdata hoe zit dat nou met die Amerikaanse versie want dat is me niet helemaal duidelijk. Volgens mij werkt dat alleen bij zenders die een playlist uploaden maar SRL is hartstikke live alhoewel zit wel halve minuut tussen. Dus als bij mij een plaat is afgelopen kan hij bij jullie nog rustig spelen…

 • Profielfoto
  janvanes

  Leuk idee, dat internet radio. Alleen merk je nu wel dat ze er bij Apple nauwelijks aandacht aan besteed hebben. Ja, je kunt een stream openen. Alleen kun je niks bewaren, dus als je iets anders als Apple’s standaard-aanbod wilt, moet je de adressen daarvan in een ander programma opslaan en telkens handmatig in iTunes invoeren. :( En in de documentatie ongeveer 3 regels over “Internet radio” en hoe dat werkt.
  Kijk maar eens op http://www.shoutcast.com/ voor een uitgebreid aanbod aan stations. Internet-radio via iTunes werkt met WinAmp-streams.