Linux op je iPodje

Door: Adriaan Mol - 5 reacties

Waarom een computer kopen als je al een iPod hebt? De guru’s zijn weer bezig hoor. Een linux kernel op de iPod (gebaseerd op de uClinux port). Apple heeft eigenlijk niks vrijgegeven over de techinische gegevens van de iPod, is eigenlijk niet nodig, want de Apple firmware is top. Het is bijna niet te geloven, maar het is ze wel gelukt om Linux draaiende te krijgen op de iPod. Het is ze zelfs gelukt om een Linux MP3 speler erop te draaien (MAD player), dit alleen helaas met een kleine vertraging van de muziek.

Wie krijg het eerste Apache draaiende op hun iPod en maken hierop ook gebruik via Firewire IP?

Linux on iPod

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ik ga het uitproberen, als iemand goede resultaten heeft, graag melden;)

 • Profielfoto
  kenmasters

  Kansloos…. Sorry hoor, ik kan er niks anders van zeggen. Wat is hier het nut van? Het ding werkt niet eens volledig!

  Halve producten leveren schijnt sowieso normaal en geaccepteerd te zijn in de linux wereld. Ik bedoel: mp3 playback met vertraging, niet eens alle knoppen werken.
  Maar in ieder geval draait er linux op!

  het lijkt wel of ieder apparaat dat ook maar enigszins een chip bevat die linux zou kunnen draaien dit ook moet gaan doen. Over een jaar kan ik waarschijnlijk een webserver draaien op m’n magnetron maar is het niet meer mogelijk om er iets in op te warmen omdat men nog niet alle knoppen aan de praat heeft.

  Duidelijk voorbeeld van mensen met veel te veel tijd omhanden…

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ik ben het met je oneens, als ik het zou kunnen had ik ook de uitdaging genomen. Iets waarvoor de iPod eigenlijk niet gemaakt is toch werkend krijgen vind ik een spannend idee. Ze zijn bezig het beter te maken, zodat de MP3 beter werkt (ze weten immers het probleem van de vertraging). Daarnaast; het geeft de mogelijkheid voor andere om er spelletjes voor te schrijven of andere leuke en handige dingentjes.

  Misschien moet je hun FAQ even lezen:
  http://ipodlinux.sourceforge.net/faq.shtml

 • Profielfoto
  bd

  kan je ook een avi bestand ofzo daar mee afspelen
  of andere video bestanden (mov bijv)