Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 5 februari 2003
Leestijd: 1 minuut

Linux op je iPodje

Waarom een computer kopen als je al een iPod hebt? De guru’s zijn weer bezig hoor. Een linux kernel op de iPod (gebaseerd op de uClinux port). Apple heeft eigenlijk niks vrijgegeven over de techinische gegevens van de iPod, is eigenlijk niet nodig, want de Apple firmware is top. Het is bijna niet te geloven, maar het is ze wel gelukt om Linux draaiende te krijgen op de iPod. Het is ze zelfs gelukt om een Linux MP3 speler erop te draaien (MAD player), dit alleen helaas met een kleine vertraging van de muziek.

Wie krijg het eerste Apache draaiende op hun iPod en maken hierop ook gebruik via Firewire IP?

Linux on iPod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.