Konfabulator: eindelijk een actieve Desktop!! :-)

Door: HSL - 30 reacties

Een actieve desktop? Dat kan nu…

Een to-do-list, een mailchecker (die je Powermate laat knipperen als er nieuwe mail is) een klok, een widget die de laatste 10 bestanden van VersionTracker laat zien.. een er mooie iTunes Remote, een stock indicator, een network monitor. Je kan het zo gek niet verzinnen of je kan het downloaden. En het wordt nog beter, als je een beetje verstand van Java hebt, dan kan je zelf “widgets” maken die alles doen wat je maar wilt. je kan de kleuren helemaal aanpassen door middel van de resources en Photoshop. Het mooie van deze widgets is ook dat ze op/in je desktop liggen..

De software is shareware, kost 25 dollar, naar mijn mening erg duur, maar ik zit er erg over te denken om het toch maar aan te schaffen!!

Je kan Konfabulator HIER downloaden, veel plezier ermee…

Reacties

30 reacties
 • Profielfoto
  jangg

  Dat ziet er mooi uit! :p En nog praktisch ook. $25 is inderdaad niet mis maar als het echt zo makkelijk is om je eigen widgets te maken is het zeker de moeite waard. Bedankt voor de tip! :D

 • Profielfoto
  Stof

  Dit lijkt mij ook een hele gave applicatie. Beetje afgekeken van Object Desktop voor Windows maar dat mag de pret niet drukken. Op de Spymac Gallery zijn trouwens al diverse screenshots geplaatst van Konfabulator widgets. (http://www.spymac.com/gallery/)

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Hmm misschien toch maar downloaden. Om het eens te testen.
  Zou je ook een widget kunnen bouwen dat als er een windows machine op het netwerk aanlogt deze de melding krijgt, koop toch een mac, en dat die om de 5 min op blijft springen?? :p

 • Profielfoto
  Pieter Coolsma

  :D Lollig appje… Niet alles is even handig, maar toch leuk idee!

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Op http://konfabulator.deskmod.com/ kan je ook andere meerdere Widgets downloaden!

 • Profielfoto
  Igor

  Kun je geen Widget maken zodat we alle highlights van osx.nl krijgen te zien?

 • Profielfoto
  HSL

  hey, moet mogelijk zijn, ben nu al bezig met de handleiding lezen, en dan ga ik aan de andere widgets sleutelen zodat dat met macosx.nl kan, zou leuk zijn al het lukt, laat het wel weten als hij af is!!

  HS-L

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  HS-L: Dan is het misschien handig om te weten dat de RSS versie op http://www.macosx.nl/macosx.xml te vinden is!

 • Profielfoto
  Elger

  Het spijt me zeer, maar ik zie nergens een actieve desktop. Hoogstens een paar los-van-elkaar-lijkende programma’s. Ik had er iets anders bij gedacht, zoals dat mijn eigen bestanden die op de desktop staan over de widgets heen gaan en dus niet dat ik er niet meer bij kan. Daarbij zit het toch echt niet in de desktop ingelast zoals bij windows dat kan met een webpagina. Al met al vind ik het wel een aardig programma omdat er al een serie modules voor is. Maar om er nou 25 euro en 5 sterren voor te geven is misschien iets overdreven ???
  Of heb ik iets van de functionaliteit gemist? dat kan natuurlijk ook.;):D

 • Profielfoto
  Ganymedus

  weet iemand eigenlijk hoe je die extra widgets kunt toevoegen? I hb ze gedownload, maar als ik er iets mee probeer te doen opent virtual pc ;(

 • Profielfoto
  Sixer

  Zeker een fijne app, vooral met de SlashDock en VersionTracker widgets voor de absolute update freaks zoals ik. De weather widget is ook heel fijn (stel hem op je woonplaats in, weather.com kent bijna alles). En dan de To Do notes, ook erg mooi —> Weg Stickies.

  Ganymedus, probeer ’s een rechtermuisknop op de widget en dan “Open With…” ?

 • Profielfoto
  HSL

  Elger: ik snap niet helemaal wat je met je icoontjes bedoelt, maar ik denk dat je wel degelijk iets van de functionaliteit hebt gemist, aangezien het vrij makkelijk is om zelf widgets te schrijven en dat er nu al na een paar dagen al tientallen zijn, ook de skins zijn vrijmakkelijk aan te passen..

  voor mij is dit echt een uitkomst voor sommige toepassingen.

  Gandymedus: via het menubar icoon, kan je zeggen open widget, ik kan hem gewoon dubbelklikken, maar ik heb dan ook geen VPC geinstalleerd!! (je kan natuurlijk ook in de finder aan geven dat hij .widget altijd moet openen met Konfabulator.)

  :D ik vind hem echt super!!

 • Profielfoto
  Fokker3

  Wat is dit leuk! Ik overweeg ook sterk ervoor te betalen, dit is ZOOOO leuk!!:D

 • Profielfoto
  HSL

  nou hij is af, maar de XML site doet het niet, dus daar moeten we nog ff op wachten!!

  :(

 • Profielfoto
  June

  KICK ASS!!:p

 • Profielfoto
  HSL

  je kan hem hier vinden, het is nog niet de final versie (nog geen eigen icoontje, en er zit ook de macfreak versie in, die doet het goed, alleen wachten tot de XML versie van Macosx.nl het weer doet!! :(

  je kan ze hier downloaden: http://www.hs-l.nl/Extras/widget.dmg

  veel plezier!! HS-L

 • Profielfoto
  jangg

  HS-L, fantastisch!
  Werkt uitstekend, die widget van je. Ben je de hele nacht bezig geweest of zo? En Java-script kent voor jou geen geheimen meer zeker? ;)

 • Profielfoto
  HSL

  nou bij mij werkt de Macosx.nl nog niet, en nee, zo moeilijk was het niet, maar deze versie is nog op basis van de versiontracker widget, de volgende versie zal een hele nieuwe GUI hebben!!

  HS-L

 • Profielfoto
  Mac-ofiel

  Ziet er mooi uit, maar zit met 1 probleempje, misschien dat ik het over het hoofd zie, maar waar zijn de Preferences zodat ik aan kan geven welke Widgets ik wil gebruiken en welke niet. Ook schijnt het mogelijk te zijn om de Weather widget zo aan te passen dat het weer van je woonplaats te zien is.

 • Profielfoto
  HSL

  klikken op de wheater widget (in je desktop) en dan rechtermuisknop en dan staat preferences er bij..

  ces’t so simple!!

  HS-L

 • Profielfoto
  Mac-ofiel

  Dat is dus het probleem, heb een Apple Pro muis, dus geen rechtermuisknop ???
  AHA, ben er achter, CTRL + muisklik :D

 • Profielfoto
  HSL

  ctrl click!! :p

 • Profielfoto
  HSL

  nou doet hij het wel, met dank aan adriaan die een nieuwe XML site heeft gemaakt..

  hier kan je de goede nieuwe widget downloaden:
  http://www.hs-l.nl/Extras/widgets-2.dmg

 • Profielfoto
  Mac-ofiel

  Na een tijdje met de verschillende Widgets gespeeld te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat het die $25 zeker waard is. En nu komt het mooie, als je met je Mastercard betaald en voor EURO kiest als valuta, dan ben je nog goedkoper uit, 24,15 EURO:D

 • Profielfoto
  HSL

  ik zie net in mijn Macosx.nl widget dat hij het nog niet helemaal goed doet, maar dat ga ik wel fixen!!

  HS-L

 • Profielfoto
  onem

  Hello dan, ik dacht die HS-L heeft geweldig werk gedaan, zal ik ze dan transparant maken. Je kunt ze downloaden op het volgende adres

  http://www.one-m.nl/extra/Widgets_transparant.dmg

  Het zijn dus de zelfde maar dan transparant zoals de Calender en de To-Do list.

  Veel succes ermee :p

 • Profielfoto
  Whymme

  Ik heb het eens gedownload; het ziet er wel mooi uit, ja. Maar om het goed te kunnen gebruiken moet ik eerst eens al die troep op mijn desktop gaan opruimen.

  Een paar gedachten:
  – Het is vooral eye candy; ik heb nog niet veel functies gezien die andere apps niet kunnen doen en die andere apps nemen veel minder plaats op de desktop in beslag. Vooral leuk om windhoos gebruikende vrienden te imponeren:)

  – Ik heb eens gekeken naar de te downloaden widgets; hoeveel schermklokken heeft een mens in Godsnaam nodig? Hetzelfde voor RSS-readers.
  De to-do lijst en de kalender zijn enigszins aardig, maar onbruikbaar zolang ze geen info uit iCal kunnen halen. Ik wil die informatie niet op verschillende plaatsen moeten bijhouden.
  Voorlopig ziet het leuk uit, maar ik denk dat het pas echt functioneel wordt als we wat “killer widgets” krijgen.

  – Een paar mensen hebben opmerkingen gemaakt over de veiligheid van Konfab. De widgets grijpen diep in in het systeem en ze staan in open verbinding met internet. Er zit geen beveiliging op. Dat is levensgevaarlijk, zeggen ze. En het klinkt alsof ze gelijk hebben. Weet jij of het volgende widget dat je installeert spyware bevat?

  – Het lijkt voorlopig leuk, maar ik wil het eens een maandje aankijken voordat ik vijfentwintig dollar ga betalen. Het is toch wel veel geld, vooral als het me binnen een maand gaat vervelen.

 • Profielfoto
  nankovic

  de iTunesremote widget geeft bij mij storingen, nl. dat ik iTunes niet meer kan afsluiten…Als ik hem afsluit, start hij ogenblikkelijk weer op. ???

 • Profielfoto
  HSL

  ja nankovic, ik heb nu eindelijk de oplossing hiervoor gevonden:…
  je kan iTunes namelijk alleen uitzetten met de widget..

  HS-L

 • Profielfoto
  HSL

  ik vraag me nu wel af,.. hoeveel mensen hebben het uiteindelijk gekocht..?