Handige tools van Hillmanminx

Door: DeX - 5 reacties

Hillmanminx heeft een serie kleine, handige programmaatjes voor Mac OS X gemaakt. Twee daarvan die mij opvielen waren DockTemp en ShowCDCover.
De eerste valt vooral op door zijn eenvoud. Het programma bestaat namelijk uit niet meer dan een voorkeurenvenster en een dock-icoontje (of venster) waar de buitentemperatuur in verschijnt. Heel simpel, de dichtstbijzijnde (grote) stad invullen en je hebt meteen de huidige buitentemperatuur (internetverbinding vereist).
ShowCDCover doet precies wat het suggereert. Het toont namelijk de CD-cover van de CD waar het liedje op staat dat je op dat moment in iTunes draait (!). Ook hier is weer een internetverbinding voor nodig. Een minpunt is de snelheid van dit programmaatje, het kan af en toe behoorlijk lang duren voordat je een cover in beeld hebt (als die cover al bestaat). Maar, het kán een heel handig programma zijn. Hillmanminx is in ieder geval op de goede weg.

De serie handige tools
DockTemp
ShowCDCover

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  HSL

  zijn grappige programmaatjes, maar deze programma;s zijn al vrij oud, en je kan ze ook als widgets voor het programma Konfabulator krijgen en dan zien ze er veel gelikter uit en vragen ze een stuk minder CPU..
  1 ster voor het aan de praat krijgen zonder widget, -4 voor de originaliteit.. (sorry)

  http://www.macosx.nl/?page=showarticle&art_id=663
  http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=696

  HS-L

 • Profielfoto
  DeX

  Inderdaad bestaan deze apps ook voor Konfabulator. Of die minder CPU vragen betwijfel ik, en wellicht zien ze er mooier uit… Maar voor de mensen die Konfabulator niet gebruiken zijn deze apps wellicht toch handig…;)

 • Profielfoto
  Haddock

  leuk en handig dat docktemp. Het ziet er alleen erg lelijk uit…

 • Profielfoto
  mr_omvlee

  lijkt mij gewoon nogal dockvulling

 • Profielfoto
  KeKo

  Je hebt ook het programma Meteorologist (versie 1.2.4). Dat gebruik ik, in je menubar komt de temperatuur en het weertype te staan je kan gemakkelijk switchen van stad en je kan de weersverwachting van die dag en de twee volgende in een uitklapmenu zien, veel handiger dan docktemp…