Gedoogbeleid voor MP3 downloads

Door: MacAttack - 15 reacties

Computer-gebruikers die af en toe eens een mp3tje durven downloaden moeten dit niet meer doen met een bonkend hart en de deur op slot. De europese commisie heeft een voorstel klaar om de kleine gebruiker niet meer te vervolgen en enkel de grote distribiteurs aan te pakken. Ook file-sharing programma’s die geld verdienen door reclame te verschaffen via deze apps (bvb Kazaa, morpheus, …) zullen harder aangepakt worden.

Of dit een goed evolutie is of niet daar ga ik mij niet over uitspreken. Iedereen moet voor zich zelf weten wat hij doet. Vergeet niet dat mensen soms maanden werk steken in het maken van een een paar nummers en op deze manier daar niet voor beloond worden.

EU press release

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Willaaam

  De mensen die de bestanden delen zijn wel degelijk schuldig… dus binnenkort wordt half nederland vervolgd:D

  Ik vind het overigens niet erg om cd’s te kopen, maar voor die prijsafspraak van 22 euro ga ik niet naar de winkel. Vind het overigens raar dat niemand ze daarvoor heeft aangeklaagd.. waarom zijn alle cd’s precies evenduur… zeker van de grote maatschappijen… raaaar hoor… :p

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ik zeg toch niet dat ze niet schuldig zijn. Kleine gebruikers worden gewoon niet vervolgt

 • Profielfoto
  Willaaam

  MacAttack: Ik zeg toch niet dat ze niet schuldig zijn. Kleine gebruikers worden gewoon niet vervolgt

  giving judicial authorities the power to force those selling pirated or counterfeit goods to disclose information on where the goods come from, on quantities produced delivered and ordered and on prices, as well as to identify people involved in production and distribution networks

  The situation, especially for the cultural (music, films, videos CDs, DVDs) and software industries, has been exacerbated by the easy access to a global market via the internet. There is also evidence that counterfeiting and piracy are becoming more and more linked to organised crime and terrorist activities because of the high profits and, so far, the relatively low risks of discovery and punishment.

  Oftewel, de aanbieders en delers van bestanden gaan ze wel degelijk aanpakken. Ik denk dat je als gebruiker 15 gig deelt dat je je toch zorgen moet gaan maken..

 • Profielfoto
  MacAttack

  mja de hoeveelheid Mp3’s die je op zak mag hebben om niet als dealer te worden beschouwt staan natuurlijk niet vermeld ??? 5G mischien?:p

 • Profielfoto
  HRH

  Ik ben het niet helemaal eens met het argument dat mensen niet beloond worden doordat hun muziek gedownload wordt. Ik denk dat veel muziek bekender wordt doordat het gedownload wordt. De groep luisteraars wordt alleen maar vergroot. Bovendien zijn er genoeg mensen die een cd aanschaffen nadat ze de mp3’s beluisterd hebben. Ikzelf heb dat een aantal keren gedaan. Een mp3 is leuk maar de kwaliteit is niet echt goed. Zo kan mp3’s downloaden de muziekindustrie ondersteunen. Ik denk dat iemand als Robbie Wiliams dat goed begrijpt, gezien zijn recente uitspraken.

 • Profielfoto
  iApple

  “De Muziekindustrie” is al jaren bezig zichzelf de nek om te draaien. CD’s worden veel te duur verkocht en de artiesten houden er (een enkele uitzondering daargelaten) een schijntje aan over. De muziekindustrie bepaald wat jij wel of niet voorgeschoteld krijgt en dat is echt niet altijd het beste wat er te krijgen valt. Het zou een zegen voor het muziekaanbod zijn als platenmaatschappijen hun monopolie zouden verliezen.

 • Profielfoto
  Elger

  Muziekindustrie ontstond toen er vraag naar was, nu neemt de vraag af, en verdwijnt langzaam het grote geld. Muziek blijft er voor altijd, en doormiddel van het internet en dergelijke zal de versprijding sneller gaan. Als artiest heb je natuurlijk financieel er niet zo veel zin meer in om een liedje te maken, maar als je weet dat er op miljoenen computers in de wereld jouw muziekje staat is dat wel een beloning. Zie MP3.com ook kleinere niet-platenmaatschappij-gevormde artisten verschijnen in de wereld.
  Zelf geef ik er helemaal niets om van wie of wat de muziek afkomstig is, alleen als ik het mooi vind dan zoek ik er meer van.

  Ik ga er vanuit dat deze informatie ook gaat over allerlei andere vormen van “piraterij”. Ik las laatst op tweakers dat er een medium was bedacht met 1.000.000 x de capaciteit van de huidige dvd. Reken maar uit hoeveel mp3’s dat zijn:) De snelheden van het internet worden ook steeds hoger… dus meer transfers… strax komt er nog een verbod op media met een capaciteit groter dan, of internet met een snelheid hoger dan:) Het lijkt me afschuwelijk.

  Laat maar allemaal lekker open, als je iets goed vind dan betaal je ervoor. Anders niet.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ok eiger maar een bakker maakt ook geen brood met de enige beloning dat mensen in zijn buurt zijn brood op hun bord hebben. Moest dat zo zijn dan zou die bakker op de duur wel niet zo’n goed brood meer maken. Maar we kunnen natuurlijk wel altijd gaan voor gesusidieerde muzikanten, vermits zij hun inkomsten zien dalen.

  Wat het snelheidslimiet voor het internet inhoud hoop ik dat men snel een verbod voor windows op het internet maakt. Want die zorgen zo al voor een vertraging vh internet ‘oops’ verkeerde discussie ;)

  en HRH
  Wat robbie williams betreft die jongen moet zich niet meer druk maken over het feit of zijn platen vanaf nu nog enkel gedownload worden of niet. En als je echt Robbie williams wil citeren, hij zei dat je eerst de CD moest kopen voor je hem op je iPod zet.

  Goh ik lijk Leon wel ???

 • Profielfoto
  Elger

  hmmzzz… daar zit brood in. Ookal is brood iets anders dan een cd, ik kan em begrijpen. Jammer dan voor de platenboys:P

 • Profielfoto
  Applemoes

  Ik weet niet of jullie Cribs op MTV weleens gezien hebben..
  daar zie je artiesten in Amerika waar ik nog nooit van gehoord heb ( nu is dat niet zo vreemd na Normaal is mijn kennis van popmuziek niet meer geevolueerd)die hun huis en autopark showen, 14 karaats gouden plafonds in een badkamer…..
  b.t.w. het gerucht gaat dat onze Gerard Joling nog voor een schnabbel ? 4000,– vraagt en dat een keer of drie op een avond.
  Dus met wie we nou medelijden moeten hebben, de artiesten of de platenmaatschappij ? ik weet het niet, zolang die CD`s en vergeet de spelletjes niet, nog zo duur moeten zijn zullen er altijd andere kanalen zijn…

 • Profielfoto
  i-mac

  Ik heb dat programma ook al een paar keer gezien. Dit is inderdaad wraakroepend. Allemaal klagen dat het “slecht” gaat, maar als je dan hun “huisje” ziet. En dan zien we alleen nog maar de ‘arme’ artiest. De huizen van de bobo’s gaan ze wel niet tonen!!!
  Alles en beetje goedkoper maken, en de meesten kopen weer.

  Nog over de vergelijking met de bakker….ik bak zelf mijn brood;-) makkelijk en lekker.

 • Profielfoto
  Goes

  i-mac=> ik hoop dat je je meel niet bij een dealer van counterfeit material koopt, want dan zal ik je met mijn bakker-vriendjes gaan aanklagen, vooral als het brood er precies zo uitziet als het brood uit mijn bakkerij!

  Willaaam! => giving judicial authorities the power to force those selling pirated or counterfeit goods
  ik verkoop geen mp3’s dus mij kunen ze niet pakken…

 • Profielfoto
  wisebull

  Joh wat is dit voor ….crap als je eens bedenkt wat een audio cd’tje tegenwoordig kost rond de 20euro das toch niet normaal ik zie het gewoon zo als je een DSL verbinding hebt, zoals ik wat je gemiddeld een dikke 50euro in de maand kost heb je dit er toch gewoon al uit door 2 a 3 “cd’s” in de maand te d/l en ik zal maar in het midden laten hoeveel dat er bij mij zijn:p

 • Profielfoto
  iApple

  1. Hoeveel artiesten ken je die zo’n duur huis hebben?
  2. Hoeveel muzikanten doen er aan dergelijke projecten mee? 3. Waarom denk je dat sommige artiesten veel geld vragen voor een optreden?

  1. 100 op een wereldbevolking
  2. honderduizenden
  3. Omdat ze aan de plaatopnamen nauwelijks iets verdienen. De CD’s geven publiciteit en geen geld!

 • Profielfoto
  zen

  MacAttack op zondag 2 februari 2003 14:12
  Reactie mja de hoeveelheid Mp3’s die je op zak mag hebben om niet als dealer te worden beschouwt staan natuurlijk niet vermeld 5G mischien?

  Loop je daar met je iPod!!!!;)