Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 7 februari 2003

“Floppydrive niet langer standaard”

Hier een stukje uit de Volkskrant, met wat dikgedrukte tekst van ons (tip gevonden in ons forum):

RIJSWIJK (IPB) – De nieuwe computers van producent Dell worden niet langer standaard uitgerust met een diskdrive voor floppy’s. Dat melden diverse internationale vakbladen donderdag. ,,Iemand moet de eerste stap nemen”, stelt topman John New van Dell in PC World.

De nieuwe Dell Dimension 8250 laat de consument de keus: een floppydiskdrive, een externe geheugenkaart of niets. Volgens Dell is het tijd om de diskettes te verbannen. ,,De populariteit van de floppy neemt af ”, constateert marketingmanager Schwarzbach van Dell. ,,Een deel van onze computergebruikers kan zich de laatste keer dat ze gebruik maakte van de diskette niet herinneren”, meent Schwarzbach.

Volgens de computerfabrikant is de floppy door de dalende prijs van datadragers zoals cd’s in onbruik geraakt.

Het is een beetje vreemd dat Dell hier een groot punt in het ogen verliest en zonder nadenken persberichten gaat verzenden, want welk bedrijf heeft een kleine 5 jaar geleden met de introductie van de iMac de floppy-drive niet meer standaard gemaakt? Volgens mij was dat Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Floppydrive niet langer standaard”
Sluiten