“Floppydrive niet langer standaard”

Door: Adriaan Mol - 7 reacties

Hier een stukje uit de Volkskrant, met wat dikgedrukte tekst van ons (tip gevonden in ons forum):

RIJSWIJK (IPB) – De nieuwe computers van producent Dell worden niet langer standaard uitgerust met een diskdrive voor floppy’s. Dat melden diverse internationale vakbladen donderdag. ,,Iemand moet de eerste stap nemen”, stelt topman John New van Dell in PC World.

De nieuwe Dell Dimension 8250 laat de consument de keus: een floppydiskdrive, een externe geheugenkaart of niets. Volgens Dell is het tijd om de diskettes te verbannen. ,,De populariteit van de floppy neemt af ”, constateert marketingmanager Schwarzbach van Dell. ,,Een deel van onze computergebruikers kan zich de laatste keer dat ze gebruik maakte van de diskette niet herinneren”, meent Schwarzbach.

Volgens de computerfabrikant is de floppy door de dalende prijs van datadragers zoals cd’s in onbruik geraakt.

Het is een beetje vreemd dat Dell hier een groot punt in het ogen verliest en zonder nadenken persberichten gaat verzenden, want welk bedrijf heeft een kleine 5 jaar geleden met de introductie van de iMac de floppy-drive niet meer standaard gemaakt? Volgens mij was dat Apple.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  nankovic

  Dit schreeuwt om een reactie van Apple! :angry:

 • Profielfoto
  zoem

  Ze doen het uit onwetendheid, gewoon negeren.
  Elke reactie is weer reclame. Laat ze in de waan. Wij weten wel beter.

  Ze kunnen misschien in 2008 zeggen dat ze een primeur hebben: een 17inch Dell met DVR :D

 • Profielfoto
  Flipstra

  Ja Adriaan, het is maar net wat je wilt lezen. Ik heb het volgende gelezen:
  “Iemand met invloed, zoals Dell, moet de eerste stap zetten”, aldus New.
  De aanhalingstekens geven vaak weer dat het gaat om iets wat iemand gezegd heeft, het lijkt me dan ook correct om de hele zin te citeren i.p.v. deze uit de context te trekken. Dat noemt men namelijk stemmingmakerij :p
  Wat Dell dus eigenlijk zegt is dat Apple niet de invloed heeft die Dell wel heeft en ja, als je het marktaandeel van beide bedrijven bekijkt moet je ze daarin toch wel een heel klein beetje gelijk geven.

 • Profielfoto
  Elger

  “Iemand moet de eerste stap nemen”

  volgens mij bedoelde ie:

  “Iemand [van ons domme achterliggende pc bedrijven] moet [eindelijk na 4 jaren van negeren] de eerste [absoluut niet risicovolle maar wel originele voor ons IMB-compattible geheel] stap [waar wij nogal een erge moeite mee hebben, vandaar dit (nutteloos red.) persbericht] nemen [waar wij overigens niet zelf op zijn gekomen].” :D

 • Profielfoto
  Jean Nicolas

  en de schrijver bij de volkskrant weet ook niet waar hij over praat… ‘een diskdrive voor floppy’s’, floppy’s dat zijn die grote 5 1/4″ slappe dingen, daar werken we al 15 jaar of langer(?) niet meer mee… dus met een floppydiskdrive zullen ze inderdaad niet meer geleverd worden.

 • Profielfoto
  rabuto

  Ik vind het wel een grote stap van dell,
  erg dapper… en vooruit strevend, zegt wel wat over hun kijk op de toekomst.

 • Profielfoto
  thomdebom

  en wat lees ik toevallig in een MacFan van juli/aug 1998:

  onder het kopje:

  AFSCHEID VAN DE FLOPPY

  Opnieuw probeert Apple een slinger te geven aan de geschiedenis van computerindustrie: destijds met de allereerste 3.5 inch floppydrive; nu juist door hem weg te laten. Want dat is een van de opmerkelijkste aspecten aan de iMac: er zit standaard geen schijfstation meer in. ‘De tijd van de floppy’s is voorbij’, aldus Bram Elderman van Apple Nederland. ‘Programma’s installeren doe je vanaf een cd-rom. En we gaan er vanuit dat steeds meer mensen hun computer aangesloten hebben op een netwerk of het internet en op die manier bestanden uitwisselen. Daarmee wordt de floppy overbodig’.

  ???